De Gouden Duim

In 2006 is de Gouden Duim geboren. Dweilorkest de Deurdweilers is namelijk ontstaan in Angeren, maar treedt de laatste jaren eigenlijk vaker op buiten Angeren. Om toch ook de mensen in Angeren van onze optredens te kunnen laten genieten, is het idee voor de Doldwaze Deurdweilers Dag ontstaan: een feestje voor Angeren en onze fans. 

Extra dimensie aan Doldwaze Deurdweilersdag

Om daar nog een extra dimensie aan te geven, is nagedacht hoe we iets terug kunnen doen voor Angeren. Wat is er belangrijker voor onze gemeenschap dan onze vrijwilligers? En zo is de Gouden Duim geboren!

Vrijwilligersprijs

Eens in de twee jaar vragen wij aan de verenigingen in Angeren om een vrijwilliger te nomineren, die volgens hun een pluim verdienen. Een geheime commissie beoordeelt de nominaties en kiest de uiteindelijke winnaar. Vanaf 2006 is er nu elke twee jaar een vrijwilliger van Angeren gekozen, welke de Gouden Duim in ontvangst heeft mogen nemen van onze burgemeester. De vrijwilliger van Angeren krijgt de wisseltroffee ‘de Gouden Duim’ en een aandenken aan de duim in de vorm van een schilderij of fotoshoot.

Daarnaast mag hij of zij natuurlijk twee jaar lang de titel ‘Vrijwilliger van Angeren’ dragen.

Zingende Zaag

Wist u trouwens dat Dweilorkest de Deurdweilers speciaal voor dit evenement een liedje heeft geschreven? De Zingende Zaag (Koentjuh) zingt dit, tot groot vermaak van alle mensen in de zaal. Daarnaast is er ook een Gouden Duim Ouverture, welke gespeeld wordt tijdens het bekend maken van de winnaar! Hieronder ziet u wie de afgelopen jaren de Gouden Duim in ontvangst hebben mogen nemen.

Winnaars Gouden Duim

  • 2024: ????
  • 2022: Bryan Schmidt
  • 2020: Geen Gouden Duim vergeven
  • 2018: Theo Buurman
  • 2016: Geert Bouwman
  • 2014: Rook Overweel
  • 2012: Herman (Majje) Vermeulen
  • 2010: Gerda Ouwerling
  • 2008: Cor Janssen
  • 2006: Annie van Koolwijk

2006:  Annie van Koolwijk

Annie van Koolwijk krijgt de allereerste Gouden Duim overhandigd door Burgemeester Persoon (destijds burgemeester van Lingewaard)

2008:  Cor Janssen

Cor Janssen krijgt de Gouden Duim overhandigd door Burgemeester Harrie De Vries (destijds burgemeester van Lingewaard) tijdens de show “Mooi Weer de Deurdweilers

2010:  Gerda Ouwerling

“het Dorpshuis is haar tweede huis” en “ze is de motor en de olie van de turnvereniging”

Gerda Ouwerling krijgt de Gouden Duim overhandigd door Burgemeester Harrie de Vries (destijds burgemeester van Lingewaard) tijdens de show “Ik hou van Angeren

2012 Herman (Majje) Vermeulen

“Herman is reeds 50 jaar lang 7 dagen per week op het voetbalveld te vinden. Hij is de olie in de machine van SV Angeren.”

Herman Vermeulen krijgt de Gouden Duim overhandigd door Burgemeester Harrie de Vries (destijds burgemeester van Lingewaard).

2014: Rook Overweel

Rook Overweel krijgt de Gouden Duim overhandigd door Burgemeester Marianne Schuurmans (destijds burgemeester van Lingewaard) op het allereerste Koffieconcert van de Deurdweilers.

2016: Geert Bouwman

Geert Bouwman krijgt de Gouden Duim overhandigd door wethouder Johan Sluiter van de Gemeente Lingewaard tijdens het 25-jarig jubileumfeest van de Deurdweilers: een Ameezing Kerstfeest i.s.m. het Zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren.

2018: Theo Buurman

Loco-burgemeester Helga Witjes laat winnaar Theo Buurman aan het woord na het uitreiken van de Gouden Duim.

2020: Geen duim vergeven

Door lockdowns en andere vervelende maatregelen is er geen duim uitgereikt in 2020.

2022: Bryan Schmidt

Bryan Schmidt en burgemeester Nelly Kalfs poseren – met De Deurdweilers op de achtergrond – met de Gouden Duim.

2024: ????

Wie gaat hem winnen dit jaar????

Bijbehorende foto's