Ik Hou Van Angeren zeer geslaagd

Afgelopen zaterdag was het erg gezellig in Angeren. De populaire spelshow "Ik Hou van Holland" was door De Deurdweilers in een Angers jasje gestoken. Dit leverde veel meezingers en rivaliteit tussen de beide tribunes op. Ook was er tijd voor een serieus moment. Burgemeester Harry de Vries reikte de Gouden Duim uit aan Gerda Ouwerling voor al haar vrijwillige werkzaamheden voor allerhande activiteiten en verenigingen in Angeren.

De stemming zat er vanaf het begin af aan al goed in. De Deurdweilers openden met de tune van het bekende tv-programma voorzien van videobeelden en uitspraken van vele Angerenaren waarna het spel kon starten. Presentator Johan Wagener wist de teamcaptains Geert Bouwman en André Rasing nog net in het gareel te houden en ook het aanwezige publiek werd steeds fanatieker. Naast geschiedenisvragen als "noem minstens 8 Angerse kruidenierszaken uit de jaren 60" waren er ook vragen als "Hoeveel oud papier haalt de schutterij jaarlijks op in Angeren?" en moesten er woorden uit het Angers dialect gespeld worden.

De Deurdweilers die voor een avondje de I Luv Angeren band vormden zorgden uiteraard voor de muzikale vragen wat ook weer stemmingverhogend werkte in de zaal.

Toen duidelijk was dat de tribune onder aanvoering van captain Geert Bouwman had gewonnen was het tijd dat Cor Janssen na twee jaar de Gouden Duim moest afstaan aan een opvolger. Na het Gouden Duim lied werd bekend gemaakt dat de prijs ging naar Gerda Ouwerling. Zinnen als "het Dorpshuis is haar tweede huis" en "ze is de motor en de olie van de vereniging" maakten duidelijk dat deze duizendpoot de duim ook echt verdiend. De Deurdweilers hebben echter nominaties genoeg binnengekregen om de Gouden Duim nog vele jaren uit te kunnen reiken.

Bijbehorende foto's

Bijbehorende video

Plaats een reactie