Bemmelse Dweildag


Hier vind je alle informatie over de Deurdweilers en de Bemmelse Dweildag:

Sinds 1992 jaarlijks op de Bemmelse Dweildag

De Deurdweilers doen in 2018 alweer voor de 26e keer mee. Sinds de oprichting hebben ze slechts 1x verstek laten gaan. En ook het dweilkamp is vanaf 1997 een jaarlijkse traditie die nog nooit gebroken is.
In 1992 als kleine bloagen voor het eerst. Het plezier was er echter niet minder om en er werd stug doorgerepeteerd. Alleen in 1994 moesten we door omstandigheden de dweildag der dweildagen laten schieten.
Bemmel was eigenlijk na de eerste deelname in 1992 een hoogtepunt in een Deurdweilersjaar en voor extra feestvreugde werd besloten om vanaf 1997 jaarlijks ook op de dweilcamping te gaan staan. De eerste jaren werd er nog een legertent gehuurd, later werd er een aangeschaft.

2000 – Grease

In 2000 werd voor het eerst een ‘show’ ingestudeerd: Grease. Doordat er inmiddels ook een trombone en een bariton waren durfden we het aan om mee te doen aan de wedstrijdklasse. We eindigden in het rechterrijtje om in voetbaltermen te spreken, maar de juryrapporten waren vol lof dat we dit door moesten zetten voor de toekomst.
Dat stimuleerde ons, en het jaar erop (in 2001) werd als thema Hawaii gekozen. Compleet met surfplank stormden we de podiums over en de top10 werd net niet gehaald. Nog steeds bleek in de juryrapporten het gemis van wat ‘zwaar werk’. Enkele trompettisten gingen daarom de overstap maken naar Trombone, Bariton en Sousafoon. Dit klonk al stukken beter!

2003 Songfestivalthema

Na een themaloos jaar met gewoon lekkere muziek werd er in 2003 weer voor een thema gekozen: Het Songfestival. Compleet met Linda Wagenmakers jurk en de grootste songfestivalhits gooiden we hoge ogen.

2004 -2006 Feest!!! – Top 3 bereikt!

In 2004 en 2005 was het een groot feest in Bemmel. Geen thema’s maar de energie spatte gewoon van het podium af. De Top3 was bereikt.
In 2006 werd de Bemmelse Dweildag een beetje overschaduwd door het WK Voetbal en tijdens de dweildag moest het Nederlands elftal spelen. De straten van Bemmel waren leeg tijdens de wedstrijd, maar niet bij de Deurdweilers. Wat een geweldig gevoel gaf dat. Een groot feest tussen publiek en Deurdweilers. Dat we op de tweede plaats eindigden maakte eigenlijk niet zoveel meer uit. We hadden genoten.

2007 – Deurdweilers Goes USA – NL kampioen

bemmel2007-amerika
Tja, dan ben je tweede geworden. Muzikaal (en lichamelijk) zijn we door de jaren enorm gegroeid en jaarlijks wisten we in Bemmel hoger te eindigen. Nu is er niet zo heel veel meer te verbeteren. Nog een plaatsje… en dat is gelukt!! De Deurdweilers mogen zich Nederlands Kampioen noemen dankzij een spectaculaire Amerikaanse Show. Met een opening van “Gonna fly now” uit Rocky gevolgd door internatiale hits als New York New York, Hotel California,  Englishman in New York van Sting was de toon gezet. Bij nummers als “Afrika tot in Amerika” van K3 kon door het hele publiek lekker meegezongen worden net als bij “Amarillo” en als afsluiting Zuster Ursula
(Bekijk de video-opnamesvan ons 3e optreden die dag.)Dat was natuurlijk reden voor een kampioensfeestje!

2008 – Deurdweilers de Lucht in! – NL kampioen

bemmel2008-vliegen
Kampioen worden is een ding, maar je plek consolideren is een hele andere uitdaging! Hoe vind je een net zo leuk thema als in 2007? In 2008 hebben we met een heuse Vliegshow weer hoge ogen gegooid in Bemmel. Als piloten en stewardessen maakten we de podia onveilig en in vliegtuigformatie zijn we onder de bezielende leiding van Tijn weer veilig geland! De prijsuitreiking is altijd weer een waar spectakel en hier werden wij weer tot Nederlands Kampioen uitgeroepen, hoera! (Bekijk de video-opnames van ons optreden in 2008)

2009 – Vlammen in Bemmel

bemmel2009-vuur
2009 was een moeilijk jaar. Een aantal muzikanten die voor enige tijd in het buitenland verbleven, twee muzikanten zwanger en daarnaast ook nog eens de leden die ver weg wonen en niet elke week op de repetitie kunnen zijn. Desondanks waren de Deurdweilers gebrand om weer te gaan vlammen in Bemmel. En dat deden ze!
Met nummers als “De Vlam in de Pijp”, “Smoke on the Water”, “Fire”, “Brandend Zand”, “Eternal Flame” en “Burn” van Deep Purple bracht het orkest toch een beetje warmte in het met regen overgoten Bemmel. Nog niet warm genoeg? Baritonist Mark was volop aan het vuurspuwen.
Helaas net te weinig punten om de Feintsjes met hun legershow bij te houden. Wellicht was het de regen die de eerste optredens het vuurtje van de Deurdweilers in toom probeerde te houden? Nee, de Feintsjes waren gewoon supergoed!

2010 – Aftellen naar Bemmel – Thema “Cijfers”

bemmel2010-cijfers

Op de camping spraken we na afloop in 2009 met deze club uit Friesland af om in 2010 de concurrentie weer met elkaar aan te gaan. Helaas kwamen ze daar van terug. Maar geen nood, want de helden van de Bemmelse Dweildag – de Stadse Bloazers die maar liefst 6 keer in Bemmel wisten te winnen – wisten we wel te overtuigen dat ze weer eens deel moesten nemen en ze kwamen terug met een vervaarlijk uitziende show. Voor het eerst deden we ieder optreden ook een iets andere set omdat we gewoon te veel leuke nummers hadden om uit te kiezen. JA HOORRRRR, daar zijn we weer… en het aftellen kon beginnen. We hebben het hele weekend zitten tellen en rekenen, maar uiteindelijk eindigden we op plaats 3 met een mooie 1e prijs voor Alarmfase3. (toch een cijfer op plek 1)

2011 – Pink Party

pink-party-groepsfoto-gr
Vergeet PinkPop, het is tijd voor een Pink Party. Bemmel zal roze kleuren tijdens pinksteren. In 20 minuten komen de meest roze hits voorbij. Wat te denken van YMCA, Ich bin wie Du en In the Navy? Paul de Leeuw mag natuurlijk ook niet ontbreken en als je aan pink denkt, dan denk je ook al snel aan musicals. En zo wordt het een groot roze feest.
Als je aan PinkPop denkt dan denk je al snel aan die foto’s met de roze ‘bobhats’. Dus zo hadden wij ook 1000 roze hoedjes laten drukken. Een schitterend gezicht om overal in Bemmel de roze hoedjes terug te zien.

 

2012 – Deurdweilers FM – NL Kampioen

bemmel-2012-podium-h

Zonder enige verwachting van een top 3 klassering gingen we dit jaar naar Bemmel met als thema “radio”. We waren immers meer bezig geweest met de CD-opnames en gingen pas 3 weken van tevoren echt van start met de set voor Bemmel. Onder de noemer “Deurdweilers FM” kwamen diverse radiotunes voorbij van ‘begin de dag met een dansje’ tot het ‘filelied van Coen & Sander Show’. Vanaf het eerste optreden hebben we genoten, en het publiek ook, zo merkten we aan de reacties.

Vol ongeloof waren we toen we hoorden dat we in de top 3 stonden. We zijn de winnaar in de categorie Show geworden. De Utlopers hebben gewonnen in de categorie Muzikaal. And the winner overall: Dweilorkest de Deurdweilers uit Angeren!!!!! Joepie, we hebben het weer geflikt! Wat mooi om te winnen, wanneer je het niet verwacht! Publiek en fans, hartstikke bedankt voor jullie aanwezigheid en enthousiasme!

2013 – Deurdweilers Feel Good!

2013-feelgood

Geen brandweerlieden, piloten of dj’s dit jaar, maar een lekker algemeen thema wat de Deurdweilers op het lijf is geschreven: Feel Good!

Als orkest willen we gewoon doen wat we leuk vinden en dat is leuke muziek spelen en op het podium helemaal los gaan!

Daarom een setje van muziek waar je je goed bij voelt of iets met ‘feeling’ te maken heeft zoals “I feel good”, “Can you feel it”, de dansende waterlelies, etcetera

2014 – Tijd voor Feest

Met veel zweet op de kopjes trapten De Deurweilers om 12.15 uur af. Er hing nog veel regen in de lucht, maar zoals gebruikelijk hadden we een perfecte timing zodat we droog konden optreden. De blokken werden voor de vrachtwagen geplaatst, de podiumspreker stelde ons voor, het publiek klapte en wat deden wij? Wij gingen opzij opzij opzij. Of had het te maken had met de zomertijd weten we niet, maar onze goedlachse bekkeniste Lizan heeft het gepresteerd om alle vier de optredens te laat te komen. Het publiek maakten we weer even wakker met het bekende deuntje van Avicii uit de hit Wake me up. De tijd gaf aan dat we even op onze klokken moesten gaan kijken, want het was tijd voor Clocks van Coldplay.

Na dit muzikale geweld even een rustmomentje met in de hoofdrol onze zwangere tenorsaxofoniste Lenny. Take your time girl je hebt nog wel wat weken! Dit nummer van Niels Geusebroek hebben we zo gevoelig mogelijk neer weten te zetten! Met op het hoogtepunt tijd voor de confetti!

Op het feestsetje Zaterdagavond, Huilen is voor jou te laat en Vogeltje wat zing je vroeg kon het publiek zich volop uitleven door mee te zingen, de polonaise te lopen of door er op een andere manier een feestje van te maken. Als de klok van Arnemuiden ons welkom thuis heet, is het tijd voor het optreden van Bim en Bam. Met hun koek-koek-e-pannenshow hebben ze het publiek menig traantje over de wangen laten rollen (maar dan wel van het lachen). Hans en Johan, onze trouwe hulpen op de Bemmelse Dweildag, bedankt voor jullie geweldige ondersteuning.

 2015 – Boer zoekt Vrouw

Huh? Boer Zoekt Vrouw als thema? Ik ken het hele liedje niet van dat programma! Tja, en toch doen we het.
Onze trombonesectie onder leiding van Boer Harms is op zoek naar een leuke vrouw om mee te stappen. Hij is “zo verdomd alleen”. Zodra hij de brieven heeft gaat hij met haar keihard “Hakkuh!!” in de discotheek. Daar zat hij van de week en werd daar direct een beetje verliefd. Een keuze kan hij alleen niet nemen, daarvoor moet de stoere boer toch even wat hulp aan zijn moeder vragen. En van het een komt het ander. Ze belanden “in de blote kont” achter een strobaal. Op dit succesverhaal moet geproost worden. Dus “raise your glass” voor Boer Harms!

 2016 – 100 jaar Vierdaagse

Richting de laatste start

Jaarlijks trekt de bonte stoet aan wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse door onze gemeente en aangezien Nijmegen op een steenworp afstand ligt is menig Deurdweiler daar op de Vierdaagsefeesten te vinden. 100 jaar Vierdaagse vormde een mooie aanleiding voor het thema van 2016. Compleet met gladiolen, wandelschoenen, lange sokken en een rugtasje liep het orkest in formatie door Bemmel heen en marcheerde onder “De Vierdaagsemars” het podium op om vervolgens een medley van “De Wandelclub”, “Walking on Sunshine”, “Bloed Zweet en Blaren” en natuurlijk lekkere meezingers. We eindigden met het kippenvel-arrangement van You’ll never Walk Alone.

 2017 – We vieren het leven!

Het thema dit jaar was “We vieren het leven” of op zijn spaans “Viva la Vida”. De Deurdweilers zijn van mening dat je iedere dag het leven moet vieren! En dat hebben we samengevat in een kwartier lang opgewekt en positief muziekfeest. En een muzikaal feestje was het! Na een intro met de trompetsectie in de hoofdrol werd “Leef” ingezet van Andre Hazes in een mashup met “I Will Survive” van de Hermes House. Gevolgd door wellicht een van de bekendste intro’s ooit: Life is Live van Opus. Lekker klappen en zingen ‘nanaaa na na na’. Bij Bon Jovi’s “It’s My Life” kon het orkest weer even lekker uit z’n dak gaan om vervolgens wat meer te relaxen bij “Proosten” van Guus Meeuwis. Na dit proostmomentje ging het weer internationaal met Viva la Vida van Coldplay en het geheel werd in fortissimo afgesloten met The Show Must Go On van Queen. Na een buiging nog een keer een kort stukje van Leef als toegift om de set feestelijk af te sluiten en een kwartier muziek maken zat er al weer op.

2018 – Daar zijn de Deurdweilers weer!

Inderdaad! Ook in 2018 zijn de Deurdweilers er weer op de Bemmelse Dweildag met wederom een zeer gevarieerde set geinspireerd op de verschillende weersinvloeden.

Tijdens het optreden gingen we van de vrieskou (Let It Go uit Frozen), via veel gedonder (Thunderstruck) naar de regen (And when the rain begins to fall) om daarna te walsen in de Nederlandse en Spaanse zon (Laat de zon in je hart). Het publiek vloog ook met ons mee naar de regenboog en we eindigden met een tsumani aan energie en plezier!

2019 – Goud

Vol met topnummers als Let Me Entertain You, You Never Walk Alone, Happy Hardcore Medley, Bloed Zweet en Tranen.

2020 en 2021 – Geen Bemmelse Dweildag a.g.v. corona

2022 – Zwarte Cross

De Deurdweilers brachten dit jaar de Zwarte Cross sfeer letterlijk naar het dweilterrein van Bemmel met muziek, show en spektakel. Met een flinke draai aan het rad kon het publiek de setlist van deze enthousiaste muzikanten beïnvloeden: “Bestel Mar” kwam namelijk voorbij in verschillende stijlen als Reggae, Dance, Tiroler en Funk. Ook werden bekende hits als Brommers Kieken, Paradise by the Dashboard Lights over de pleinen in Bemmel geschald. Halleluja, de fameuze Gospelkerk van de Zwarte Cross werd ook niet vergeten. Swingend en gezegend verlieten de Deurdweilers de kerk om naar de Rock ’n Roll circustent te gaan met klassieker “Sweet Child o’ Mine”.

Bekijk een video

2023 – Kings and Queens

Met een opening van Fanfare Royale starten we de show om het publiek vervolgens welkom te heten bij ons optreden. We kunnen niet wachten om Koning (of Koningin) te worden dus de Lion King met I just can’t wait to be a king mocht natuurlijk niet ontbreken. Met het nummer I want to be free van Queen en Dancing Queen van ABBA hadden we een oude bekende opgepoetst. Somebody to love van Queen met twee mooie solowerken op trompet was het volgende nummer. Direct er op volgend gingen we feesten op Sex on fire van Kings of Leon. We eindigde de show met “Ik krijg een heel apart gevoel van binnen” van Corry Konings en het feest sloten we af met Bamboléo van de Gipsy Kings.

2024 – ????

Bijbehorende foto's