30 Alleskunners en 1 Gouden Duim voor Bryan Schmidt

Al sinds 2006 organiseren De Deurdweilers uit Angeren iedere twee jaar de ‘DolDwazeDeurdweilersDag’. De laatste editie was in 2018. Vanwege Corona-perikelen was het niet eerder mogelijk om het evenement te organiseren. Gelukkig kon het dit jaar weer.

In het teken van De Alleskunner

Deze keer stond de avond in het teken van “de Alleskunner” van het gelijknamige TV programma. 30 deelnemers speelde in duo’s korte grappige uiteenlopende spelletjes tegen elkaar. Waaronder papieren vliegtuigjes in een emmer gooien, zoveel mogelijk post-its op je gezicht plekken, een opgeblazen luchtbed leeg laten lopen en opvouwen zodat hij in een klein  doosje past en nog veel meer gekke hilarische spellen.  Na ieder spel vielen een paar teams af. Het overgebleven team van de avond mocht in een zinderende finale tegen elkaar strijden om de titel “Alleskunner van Angeren”. Ze moesten van de ene kant naar de andere kant van de zaal zien te komen geheel  liggend in een slaapzak. Cindy van team “Dianne en Cindy” kwam als eerste over de streep en ging er vandoor met de prachtige “Alleskunner-bokaal”.

Een korte impressie van “De Alleskunner”

Uitreiking Gouden Duim

Waar iedereen tijdens deze avond natuurlijk op wachtte, was de uitreiking van de “Gouden Duim”. Deze gaat naar een vrijwilliger uit Angeren die zich inzet voor de dorpsgemeenschap. Inwoners uit Angeren kunnen kandidaten voordragen. Uit deze nominaties kiest een zeer geheime commissie de winnaar van deze prijs.

De winnaar is…

Dit jaar was Bryan Schmidt de gelukkige winnaar. Buiten Angeren kennen mensen hem als de president van de Narrenpoel. Dit is echter niet het enige wat hij doet. Hij zet zich onder andere in voor SV Angeren en Kinderdorp Angeren. Ook andere evenementen praat hij aan elkaar. Hij heeft een groot hart voor de Angerense gemeenschap. Op zijn arm prijkt zelfs een tattoo van “het Angerse Keuje”.

Bryan kreeg de felbegeerde Gouden Duim uitgereikt uit handen van Burgemeester Kalfs. “Ik sta niet zo snel met een mond vol tanden, maar jullie hebben dit nu voor elkaar gekregen. Ik had dit niet zien aankomen” zei een zichtbaar geëmotioneerde Bryan tegen een volle zaal die hem met een staande ovatie gaven.

Bijbehorende foto's