Gouden Duim 2018

Theo Buurman heeft afgelopen vrijdagavond, 30 november jl., de Gouden Duim gekregen.

Gouden Duim 2018 gaat naar Theo Buurman tijdens ‘Zeg Het Met Muziek’ van De Deurdweilers.

Na 27 jaar penningmeesterschap van diverse verenigingen en jarenlange inzet voor de Angerse gemeenschap heeft Theo Buurman afgelopen vrijdagavond, 30 november jl., de Gouden Duim gekregen. Theo is door de inwoners van Angeren genomineerd en uit alle nominaties door een geheim genootschap gekozen tot Vrijwilliger van het Jaar.

Loco-burgemeester Helga Witjes en voormalig Gouden Duim winnaar Geert Bouwman loofden de inzet van Theo in hun mooie en treffende toespraken. Theo is een man die zich liever achter de schermen bevindt dan dat op de voorgrond staat. Echter, vrijdagavond 30 november werd hij letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers gezet en werd de waardering voor Theo overduidelijk kenbaar gemaakt. Aangekondigd door de Gouden Duim-tune van de Deurdweilers -met Koen van de Sant als Zingende Zaag- werd Theo als winnaar bekend gemaakt.

Boodschap middels lied en gedicht

Het uitreiken van de Gouden Duim als tweejaarlijkse wisseltrofee was het sluitstuk op een fantastische Feel Good-avond van de Deurdweilers onder de noemer ‘Zeg het met muziek’. Het was een avond waarin de Deurdweilers door middel van een lied en een gedicht een boodschap overbrachten. De theaterzaal van het Kulturhus was omgebouwd tot een gezellige, knusse huiskamer waar dito sfeer werd gecreëerd. Op een speciaal bankje op het podium werden de gasten die de boodschap ontvingen verwelkomt door presentator JanJaap Derksen, die het verhaal achter de boodschap samen met de inzender toelichtte.

Velen werden bedankt!

Onder andere Toon Scholten werd bedankt voor zijn jarenlange inzet in de onderhoudsploeg van het kerkhof van de St. Bavo parochie en ook John Peters werd bedankt voor het feit dat hij als 40 jaar (!) Sinterklaas speelt in en om Angeren. Op zijn beurt zette hij Theo en Lisette van Vuuren en Henk Sluiter in het zonnetje voor hun inzet voor de Deurdweilers Fanclub en Fanclubblad vanaf de oprichting in 2000.

Ook werden de Roadies van de Deurdweilers op passende wijze bedankt en sprak Corry Huisman lieve woorden uit voor haar vriend Steph. De avond werd afgetrapt door Harry van Ginkel die collega Bjorn Bouwmeister een hart onder de riem wilde steken. Diezelfde Harry werd door Deurdweiler Lizan bedankt voor zijn inzet als vrijwillige bootcamptrainer tijdens de repetitieweekenden van de Deurdweilers.

Lach en een traan

Met een lach, een traan en vooral veel muziek vloog deze avond voorbij en genoot een volle zaal van hilarische en ontroerende momenten. Er was -naast het feliciteren van de Gouden Duim winnaar- dan ook nog genoeg om over na te praten tijdens de gezellige afterparty, in de voyer. Of zoals Geert Bouwman (Gradje) zei: “Ien de serre of gewoon veur oan bij de bar.” De Deurdweilers kijken terug op een geslaagde avond en kijken nu al vooruit naar de volgende editie in 2020.

Bijbehorende foto's