Nationaal Kampioen in Voorthuizen

Na vorige maand het Nederlands Kampioenschap in Bemmel te hebben gewonnen werd vandaag de titel Nationaal Kampioen Dweilorkesten in de wacht gesleept in het mooie plaatsje Voorthuizen. Geheel zonder verwachtingen namen we hier aan deel, maar het werd steeds leuker. Zeker de prijsuitreiking.

Bij aankomst ‘s middags in Voorthuizen werd er eerst samen met de andere dweilorkesten een maaltijd genuttigd en werd er geloot voor de volgorde van die avond. Rond half 7 vertrokken we onder begeleiding van Bonny en Barbara naar het centrum. De BoereSoulStampers trapten de avond af gevolgd door de Blaasbalgen en de Uitlsloapers uit Dongen. Hierna was het de beurt aan de Feestbende. Wat een goede orkesten allemaal… en toen moesten wij…

Onze ‘vliegshow’ begon meteen lekker en ook het publiek werd steeds enthousiaster. En dat  werkt voor ons meestal als een rode lap op een stier. (of hoe was die uitdrukking ook al weer???). Ook de jury was zeer positief na ons optreden.

Voor de tweede set hadden we ons omgekleed in Amerika tenue en ook deze set sloeg goed aan bij het publiek. Wat een enthousiaste mensen vooraan! Applausje voor jullie!

Toen de uitslag… de publiek gaf de voorkeur aan De Deurdweilers tijdens een korte inventarisatie van de presentator. Maar wat zou de jury zeggen? Die andere orkesten zijn namelijk ook zo ontzettend goed… 

5. De Mispelkrakers
4. De Uitsloapers
3. De Feestbende
2. De Blaasbalgen
1. DE DEURDWEILERS

Joehoe!!! Wat een verrassing en wat een feest! De Voorthuizenaren feestten nog even gezellig met ons mee maar na een tijdje moesten we dan toch echt naar huis. Het was een mooie avond! Lees de juryrapporten.

Aankomende zaterdag ons laatste optreden in Ede en daarna is het tijd voor vakantie!

 

Bijbehorende foto's

Plaats een reactie