Klunen

De Deurdweilers domineerden vandaag weer op het 2e Lingewaardse Kluunkampioenschap. Dit toernooi werd georganiseerd door de IJsvogels tijdens de Angerense Kermis. Vorig jaar was Erik – SpeedySystems – Arends de rapste en deze titel wist hij te behouden.

Op een broeierige zondagmiddag stonden ze daar aan de start. Erik, Frank, Kitty, Martijn, Tom en de enige niet-deurdweiler Dylan. Na een paar verkenningstochten op het parcours werd het startschot gegeven voor de eerste wedstrijd. Kitty was de enige deelneemster en kwam helemaal uit Bemmel om mee te doen aan dit evenement. Ze wist maar net te winnen van de nog zeer jonge Dylan. Tom was Martijn te snel af en Erik wist iedereen in de daaropvolgende wedstrijden van zich af te houden.

Na een dik uur waren de prijzen bekend en de deelnemers bekaf.

1. Erik Arends
2. Frank van Bon
3. Tom Smits

De organisatie hoopt dat er volgend jaar nog wat meer deelnemers aan de start zullen verschijnen om Erik van de troon te stoten.

De winnaar verklaarde aan De Gelderlander dat hij het beste loopt op kaas en bier. Lees hier het complete krantenartikel uit de Gelderlander.

Hieronder een filmpje van vorig jaar: 

Bijbehorende foto's

Bijbehorende video

Plaats een reactie