Deurdweilers spetteren op Taptoe Enschede!

Zag je ze donderdag nog op TV Gelderland, vanavond vond je dweilorkest de Deurdweilers in het oosten van het land, en wel bij de taptoe in Enschede. We hebben geloof ik wel 4 verschillende snelwegen (A12, A50, A1 en A35) gehad voor we er waren, maar we hebben het gevonden!

In Angeren kennen de Deurdweilers maar een paar kleedkamers en zo waren we dus ook verrast dat we in kleedkamer 14 konden omkleden. Omdat we pas halverwege het programma aan de beurt waren, gingen we eerst op verkenning. Andere gingen alvast het publiek op de tribune opwarmen en voorbereiden op onze komst. Even na negenen begaven we ons helemaal naar de andere kant van de sporthal om op te stellen. Nog even de laatste instructies en daar gingen we dan. We marcheerden op met Iedereen is van de wereld en maakten een paar mooie figuren. En toen gauw opstellen. Gelukkig hadden Willy en Richard de blokken al klaargezet en was Theo Video vanavond undercover als fotograaf.

Wij voelden ons eerst wel een beetje klein, omdat alle andere orkesten echt heel veel leden hadden. Eenmaal spelend merkten we dat het met het geluid goed zat. En zo kregen we het publiek na enige aarzeling toch in beweging, en klapten en zwaaiden ze vrolijk met ons mee. Voor het vliegtuig kregen we onze afkondiging, en dat was voor ons het teken om het vliegtuig te laten opstijgen en later weer te laten landen. Nog ff springen en daarna afmarcheren met Hallo hallo, waarbij we even langs beide tribunes liepen om het applaus in ontvangst te nemen. Zo hee, dit was gaaf om te doen!

Na een korte break gingen we weer opstellen achter alle andere korpsen. Opmarcheren was onder begeleiding van muziek van een ander korps, dus in drie rijen achter onze tambourmaitre (met bekkens?) Tijn aan. Na een kort praatje werd één van de korpsen in de houding gezet en Tijn doet hem na alsof hij precies weet wat hij doet, en wij volgen hem dan ook gelijk. Het was zo komisch dat het publiek in een deuk ligt van het lachen. 

Samen spelen we Highland Cathedral en ik vind het gaaf om te merken dat met zoveel muzikanten een crescendo echt een crescendo is. Na het taptoesignaal spelen we Wilhelmus en dan marcheren de korpsen om de beurt af. Alle tambourmaitres groeten Tijn en hij groet natuurlijk terug! Wij zijn als laatste en gaan alvast klaar staan. ‘Deurdweilers, are you ready?’ ‘Sir, yes, sir!’ En het publiek lacht weer! We marcheren met ‘t dondert naar het midden van de hal en springen dan uiteen om nog een feestje te bouwen! Menigeen blijft staan om nog even met ons mee te dansen! Het was een geslaagde avond!

Oh ja, voor degene die ons heeft gemist op TV Gelderland, de beelden vind je hier: Hallo Gelderland 3 oktober 

Bijbehorende foto's

Bijbehorende video

Plaats een reactie