Natte sokken op Taptoe Oosterbeek

IMG_1489.JPGDoor: Dianne; Op zaterdagavond 20 september regende het al toen we vertrokken uit Angeren om naar Oosterbeek te gaan. Daar werd de 40e Taptoe gehouden. Een jaarlijks evenement gedurende de Airborne herdenkingen. Daar aangekomen, stortregende het….. En het werd alleen maar erger. Achja, een beetje regen is toch niet zo erg, zeker als het optreden binnen is. Maar het optreden was buiten. En ook niet een kwartier, zoals meestal. Nee, we moesten 50 minuten show lopen tijdens Taptoe Oosterbeek!!!! We stapten uit de auto en binnen 2 minuten had iedereen hetzelfde probleem: NATTE SOKKEN!!!! Maar het duurde niet veel langer voor de rest ook nat was, dus laten we maar gaan, natter worden we niet meer. Net voor we door de grote showpoort het terrein opmarcheerden, begon het ook nog te onweren. O, het kon dus nog wel erger… Maar goed, gelukkig bleef het bij een beetje donderen.

IMG_1493.JPGWe liepen de showpoort door en kregen meteen een groot applaus van het publiek dat onder poncho’s en paraplus’s op ons (of misschien wel op het hoofdprogramma) zat te wachten. Dat was fijn beginnen. Het eerste kwartier regende het enorm, maar daarna werd het droog en door het leuke contact met het publiek werd het ook een leuk optreden. Het klonk best goed en voor we het wisten waren de 50 minuten voorbij! Jee, de tijd vliegt inderdaad als je het naar de zin hebt.

Als extra showelement liet Tom nog eens zijn nep-val zien, maar omdat het heel glad was op de kinderkopjes gleed hij door en viel in een poging zijn trompet te redden op zijn elleboog en knie. Iedereen schrok, maar die echte artiest stond weer op en speelde verder, alsof er niks aan de hand was. Na afloop bleek zijn knie helemaal dik te zijn. Niet zo erg op zich, maar wel als je de volgende dag de Dam tot Damloop (16 km) wil lopen en hiervoor een half jaar getraind hebt….. (Gelukkig kan ik nu trots melden dat hij het ondanks de blessure heeft uitgelopen in 1.30 uur! Super!)

Zie het filmpje bij minuut 10:

Het mooiste van onze hele show was wel de afgang: We marcheerden in rijen van 2 als een echt showkorps over het terrein en haalden ingewikkelde capriolen uit. Daarna liepen Ronald en Erik in een rechte lijn op de showpoort af waar we ook door naar binnen waren gekomen. Deze zat dicht en ik denk dat ze hoopten: “Please laat die deur open gaan als we eraan komen!” Maar helaas de deur ging niet open. Dus counterden ze weer terug, en net toen wij omdraaiden, ging de deur op een kiertje open en keek een heel showorkest ons wanhopig neeschuddend aan: “NEE, niet deze deurrrrrr”. Dat had iedereen dus gezien, behalve Ronald en Erik. Zij maakten nog een extra rondje langs het publiek en liepen weer richting diezelfde deur, terwijl wij allemaal wisten dat we de andere deur moesten hebben, maarja zij liepen voorop, dus je moet erachteraan. Na even stil gestaan te hebben voor de deur, besloten we maar met zijn allen naar de andere uitgang te rennen, wat ons weer applaus en gelach van het publiek opleverde.

Ik denk dat wij een mooie combinatie waren met de strakke, goed geoefende orkesten die na ons kwamen. Het was een heel leuk optreden, dat ondanks het natte begin toch een succes werd. Daarna lekker naar huis, en het eerste wat ik deed: droge sokken aan!

Dank ook aan YouTube gebruiker Rijnbende die deze filmbeelden heeft gemaakt. Op zijn pagina zijn meer filmpjes van de Taptoe terug te vinden.