8e plaats in Groenlo 2007

Hemelvaartsdag 2007 begon druilerig, maar aangekomen in Groenlo verscheen de zon en hebben we een heerlijke dag gehad met lekkere muziek, goede orkesten, lekker (Grolsch)bier en uiteindelijk een mooie 8e plaats.

Na de kennismaking met onze begeleider Robert marcheren we Grolle in op naar het eerste podium, Groenlo zal weten dat we er zijn! De dweilorkestendag.nl is al in volle gang.  Het 1e orkest dat we tegenkomen speelt I saved the day! Ze zullen weten dat we er zijn, ook hier, dus we zingen luidkeels en KH (keihard) door de megafoon: I saved the day, I saved the deheej, I saved tomorrow, I saved tomorrow!

De eerste fans worden gespot en we stemmen 2x. Waarom twee keer? Een keer om straks niet vals van start te gaan en nog één keer om te bepalen welke liedjes we gaan spelen. We dansen nog even met onze voorgangers mee voor de gezelligheid en om 13.30 gaan we van start. Gelukkig gooien onze trouwe meegereisde fans af en toe de handen in de lucht. Al met al ging het best goed, maar er zijn nog wel wat verbeterpuntjes.

Ons volgende optreden is op de camping, bij Marveld recreatie, en hier gaan we met het treintje heen. We zingen erop los en nemen de meest gekke posities aan voor onze fotograaf. We waren nog niet eens uitgestapt of we speelden alweer K3, voor al die lieve kinderen op een mega-springkussen. Vooral de kinderen in het voorbij rijdende treintje zwaaiden erop los!
Vlak na dit spontane optreden moesten we weer officieel optreden en dat ging al stukken beter dan het 1e optreden. Helaas is hier dan weer geen jury…

Weer terug met het treintje en nog even 3 kwartier tijd om uit te rusten en genieten van drie andere orkesten.

Inmiddels hebben zich alweer heel wat fans bij dit podium verzameld. Het is dan ook erg gezellig! Dan worden de Deurdweilers weer losgelaten. We zien de mensen echt genieten, daar krijgen we weer extra energie van, maar toch missen we dat beetje extra. Dat de mensen echt meedoen, dat ze mee klappen, mee dansen, mee zwaaien, mee zingen. Ligt het aan ons of toch ergens anders aan? Dat is wat we ons gedurende de dag afvragen.

Na dit optreden lopen we gauw richting de Markt. Met moeite komen we de menigte door. Tijdens het optreden staan we een stuk compacter en hierdoor komen we veel beter uit volgens een paar trouwe fans. Het publiek is hier enthousiast en dat merk je ook gelijk aan ons. We gaan er weer flink tegenaan en springen en dansen tot we er bijna bij neervallen.

Na wat gegeten en gedronken te hebben begint de finale. Eerst geven de Bierleppen en de Pierewaaiers hun shows weg. Als derde mogen wij het publiek vermaken. We beginnen met Circle of Life. (oei, dat was lang geleden, maar het blijft een mooi nummer en je ziet het publiek genieten). Na “Iedereen is van de wereld”grijpt Tijn de microfoon en we laten het hele plein de wave doen bij Poppa Joe. Gaaffff, geeft ons weer energie om Paloma volledig springend uit te voeren. We gaan van links naar rechts en van voren naar achteren over het podium. K3 erachteraan en je ziet dat mensen niet meer stil willen blijven staan. We genieten met volle teugen, dit is waar we het voor doen!!!

Na een optreden van de Love Hendels geeft Alarmfase 3 nog even een nummertje weg vanaf de eerste verdieping van een kroeg.

Dan tromgeroffel voor de wedstrijdklasse, vanaf tien wordt er afgeteld naar nummer één. Wij worden nummer acht en daar zijn we hartstikke trots op, we hadden namelijk niet verwacht in de top-10 te komen in dit veld. De Bierleppen worden voor de vijfde keer tot winnaar uitgeroepen. Ze spelen nog wat en wij gaan op naar ons laatste biertje. Binnen spelen we nog een klein kwartier tot onze lippen echt helemaal kapot zijn. De piep is leug!

We bedanken Robert voor zijn goede zorgen en gaan na een leuke dag gehad te hebben weer naar Angeren.

 
Bovenstaand verhaal is een samenvatting (ja echt waar!!) van het verslag van Maaike. Op haar weblog kun je het in zijn geheel nalezen

Bijbehorende foto's

Plaats een reactie