Veel vermaak maar helaas geen prijzen in Groenlo 2023

Tijdens Hemelsvaartdag 2023 namen De Deurdweilers een voorproef voor de Bemmelse Dweildag. Dit door deel te nemen aan de wedstrijdklasse tijdens de Dweilorkestendag Groenlo (18 mei 2023). Het festival in Groenlo staat bekend als één van de mooiste en gezelligste dweilorkestenevenementen in Nederland! Vele kwalitatief goede orkesten strijden om de felbegeerde 1e prijs! (bron dweilorkestendag.nl)

Voor deze dag hadden we naast “publiek vermaken” ook een eigen doel bepaald. Namelijk een indruk krijgen, d.m.v. juryrapporten, waar we staan. We hebben een muzikaal moeilijke tijd. Onze muzikaal leider Andre heeft aangegeven na de carnaval van 2023 te stoppen waardoor we als Dweilorkest met wisselende samenstelling voor de groep hebben gestaan. Af en toe hebben we middels externe dirigenten gewerkt aan onze show.

Optreden nummer 2. Bron: Martijn Matijssen

12e plek

Het was een warme dag en er waren veel toeschouwers op het evenement afgekomen. Daarnaast hadden we ook een optreden op een nabij gelegen camping waar we een muzikale set zouden spelen (inclusief een Deurdweilers bekende afterparty). 5x zouden we optreden in totaal optreden. Drie keer voor een jury en 2x gewoon voor publiek (waarvan 1x de camping).

Nadat we de optredens achter de rug hadden was het tijd om de dorst te lessen en met z’n allen te wachten op de prijsuitreiking. Dat een goede notering voor ons niet was weggelegd wisten we maar toch hoop je stiekem op een leuke uitslag. Helaas vielen we dit jaar niet in de prijzen en was ons uiteindelijk de 12e plek het hoogst haalbare. We zijn niet teleurgesteld. We hebben een geslaagde en gezellige dag gehad waarbij we allemaal ons beste beentje hebben voortgezet.

Bassist Michiel heeft alles gegeven, zelf zijn stofzuiger was op!

Laatste loodjes voor Bemmel

Over een paar weken is het weer zo ver. Dan staat voor ons de Bemmelse Dweildag weer op de planning. We hebben huiswerk, nog wat muzikale nummers in te studeren en te werken aan de overige dingen die jullie als fans van ons kunnen verwachten. Zien we je de tweede zondag van juni in Bemmel? Tot dan!

Bijbehorende foto's

Bijbehorende video