Dweilpauze was beregezellig!!

De overalls zijn weer uit, de gewaagde outfits hangen weer in de kast, de balen stro zijn weer bij de rechtmatige eigenaar en de Deurdweilers zijn weer in Angeren. Kortom, de Dweilpauze zit er helaas weer op!
Update: 2e paasdag een filmpje toegevoegd. Zie helemaal onderaan!

Op vrijdagavond 6 april organiseerde collega-dweilorkest Alarmfase 3 uit Bemmel in samenspraak met Muziekhuis de Kinkel een disco feest: de Dweilpauze! Muziekhuis de Kinkel barste inderdaad uit zijn voegen en dampte van dweilmuziek! Tussen de sfeervolle optredens van de vier topdweilorkesten uit Nederland (Alarmfase 3, de Rotdweilers, de Eierjongens en de Deurdweilers) door knalde DJ Berry de nodige bekende klassiekers van de jaren 70 en 80 uit de speakers! Heel stiekem zat er ook een nummer van onze generatie tussen!
 
Het thema van de avond stond inderdaad volledig in het teken van deze roemruchte jaren. Veel mensen waren in seventies / eighties stijl naar de Dweilpauze gekomen en het interieur zag er echt gelikt uit! Helemaal into the juiste stijl! Top!
 
Het optreden van de Deurdweilers viel goed! De glimp van onze nieuwe show beloofd wat te gaan worden voor de komende maanden! Er waren mensen die het schokeffect te vonden, maar goed, wij hebben ons zeker vermaakt!
 
Zelden zoveel pret gehad, lees het verslag van Maaike hieronder maar eens…!
 
“Het begon al bij het omkleden, de meest foute slips en boxershorts kwamen uit tassen tevoorschijn. Netpanty’s, tijgerprints, nepborsthaar (en écht borsthaar) werd tevoorschijn getoverd. We lagen werkelijk in een deuk van het lachen. Over deze meest wonderlijke creaties gingen de overals of boerinnenjurken, met daarbij de boerenzakdoeken en opa-petjes. Iedereen moest met iedereen op de foto, lachen. Toen alle meiden met elkaar op de foto geweest waren, stonden de mannen aan de andere kant al klaar met hun fotosmile.
 
Kosten nog moeite waren gespaard en zo kwamen de Deurdweilers met een tracktorgeluid op de achtergrond op mét hooibalen! Boeruh, boeruh, boeruh, klonk het door de Kinkel in Bemmel. Jaaaaa, datttt iiiiiiis, mooi, mooi, mooi man! Het leven dat is één groot feest! (Vooral als de Deurdweilers zijn geweest) Lekker op de trekker en brommers kieken werden daarna gespeeld.
 
En toen ineens begonnen de meest sexy boeren ooit te strippen op de geluiden van You can leave your hat on. Tijn trok langzaam zijn overal uit en kwam in een strakke legging met bikinibroekje en topje even laten zien wat er achter de boeren schuil ging. Bram ging op de knieën voor Bart om zijn overal werkelijk van zijn lichaam af te rukken. Helaas was dit niet door iedereen te zien, omdat Maaike en Lisette (nee, niet Lisette, maar die andere Lisette, de nieuwe saxofoniste) op het rimte van de bas tegen elkaar aan stonden te dansen.
 
Van tevoren had Lentjes zich nog afgevraagd hoe hij zijn overal uit zou krijgen met de sous om zijn nek. Tom zei dat hij zich niet druk hoefde te maken, dat zou helemaal goed komen. Hij maakte zich eerder zorgen of hij wel kon blijven spelen als wij zijn overal van zijn lichaam zouden trekken.
 
Ooooh wat moest ik toch lachen en dat terwijl we ook nog serieus moesten blazen, want ons optreden werd opgenomen op cd. We vervolgden met een iets serieuzer repertoire. Gonna fly now en Annemarie van de Sjonnies werd gespeeld. Nou ja, serieus, ook niet echt dus. Stevie Wonder kwam ook weer van stal en daarna de nummer 1 hit van Geer, Maak me gek! De hele zaal ging uit zijn dak! Iedereen is van de wereld en Paloma swingden weer de pan uit en de zaal kon niet aan de polonaise ontkomen. En op veler verzoek eindigden we onze show met Alle kleuren van K3.
 
Het was een geslaagd optreden, maar het leukste moest nog komen, het wederchangé van de geweldige creaties. De meest censuurgevoelige foto’s zijn weer geschoten, menig dweiler liet zich volledig gaan op de paaldanspaal of op de tafel. Zelfs Henk toonde voor dit unieke moment zijn boxershort! (zo zoon, zo vader zullen we maar zeggen…)
 
 Eenmaal terug op aarde, in deurdweilerspolo, hebben we onder het genot van een welverdiend biertje nog genoten van Alarmfase 3 (die was eigenlijk al voor ons, maar hebben we ook van genoten), de Rotdweilers en de Eierjongens. Tussendoor konden we lekker swingen op muziek van DJ Berry. Who is DJ Berry? I don’t know, maar wat maakt het uit, hij draaide leuke muziek in 70-80 stijl.
 
Bij de Deurdweilers zag je nog de hele avond een brede glimlach op hun gezicht. Bij mij staat die smile er nog wel even!”
 
Geniet allemaal van de reportage van onze huisfotograaf Henk!
 
Heel fijn paasweekend allemaal! Veel plezier met paaseieren zoeken en ze daarna lekker weer opeten!
 
Tot snel bij 1 van onze volgende optredens!
 
xxxx
De Deurdweilers!

Bijbehorende foto's

Bijbehorende video

Plaats een reactie