We vierden het leven! – Bemmelse Dweildag 2017

Maandagochtend 12 juni. Nog nagloeiend van de zon die het hele weekend op het gezicht heeft gebrand en nog nagenietend van weer een supermooi weekend! Wat is de Bemmelse Dweildag toch altijd een schitterend evenement met al dat publiek, de mooie podia en de goede sfeer. En voor de 13e keer achter elkaar in de Top 3. Wauw! Best wel een beetje trots dat we het al zo lang volhouden!

Het thema dit jaar was “We vieren het leven” of op zijn spaans “Viva la Vida”. De Deurdweilers zijn van mening dat je iedere dag het leven moet vieren! In deze tijden waarin terreur regelmatig de kop opsteekt, maar ook velen worden geconfronteerd met de vervelende en harde kanten die helaas vaak bij het leven horen.

Daarom vonden we het tijd voor een stuk positiviteit! En dat hebben we samengevat in een kwartier lang opgewekt en positief muziekfeest. En een muzikaal feestje was het!

Viva la vida, Proosten en meer

Na een intro met de trompetsectie in de hoofdrol werd “Leef” ingezet van Andre Hazes in een mashup met “I Will Survive” van de Hermes House. Gevolgd door wellicht een van de bekendste intro’s ooit: Life is Live van Opus. Lekker klappen en zingen ‘nanaaa na na na’. Bij Bon Jovi’s “It’s My Life” kon het orkest weer even lekker uit z’n dak gaan om vervolgens wat meer te relaxen bij “Proosten” van Guus Meeuwis.
Na dit proostmomentje ging het weer internationaal met Viva la Vida van Coldplay en het geheel werd in fortissimo afgesloten met The Show Must Go On van Queen.

Na een buiging nog een keer een kort stukje van Leef als toegift om de set feestelijk af te sluiten en een kwartier muziek maken zat er al weer op.

Druk! Druk! Druk!

Op onderstaand filmpje van ons 3e optreden is goed te zien hoe druk het was:

Een heel weekend feest

Voor de Deurdweilers is het overigens niet alleen de zondag feest, maar traditiegetrouw (al sinds 1997!!) is het vanaf vrijdag al feest op de dweilcamping. Daar wordt gefeest en gespeeld samen met andere orkesten uit het hele land. De organisatie is de laatste jaren in handen van een voetbalelftal van SC Bemmel.

Maar ook wordt er altijd nog even goed gerepeteerd op de zaterdagmiddag. Altijd een speciaal moment, even een kijkje nemen bij de reeds opgebouwde podia. Het setje even uitproberen op ‘de heilige grond’. Laatste puntjes op de i.

We gaan gewoon door!

Want komend weekend spelen we vrijdags bij de Avondvierdaagse in Elst en daarna direct door naar de Midzomer braderie in Heteren. En zaterdag zijn we de hele dag te vinden op de braderie in Heukelum! Leef!

 

 

Bijbehorende foto's

Bijbehorende video