Wij liepen de Bemmelse Dweildag mee!

We hebben de finish bereikt! En nog wel met een 3e plaats ook! Wat een fantastisch weekend hebben wij beleefd in Bemmel! 

2016 is een heel speciaal jaar, niet alleen bestaat De Deurdweilers 25 jaar, maar het grootste wandelevenement ter wereld ook! De Nijmeegse Vierdaagse. De feestweek van het jaar voor heel Nijmegen en verre omgeving en natuurlijk voor de 40.000 wandelaars. Dit evenement inspireerde ons om “100 jaar Vierdaagse” als  thema te nemen voor dit jaar. En het was geslaagd! Heel veel leuke reacties gehad, lekker gespeeld en regelmatig kippenvel van het publiek!

Een korte terugblik

Dag 1

Op dag 1 was iedereen nog lekker fris en fruitig. Alhoewel? Na twee dagen camping? In ieder geval wilden de voetjes nog prima van Heumensoord (lees: de dweilcamping) naar podium B wandelen. Zingend met “potje met vet”, “we zijn er bijna” en “het hondje van de bakker” ging het door Bemmel heen.

Dag 1 volbracht!

Dag 2

Het zonnetje brak zelfs door! En wat een boel mensen hadden zich verzameld op het grasveld voor Cafe 61 bij podium H.

Gelukkig ook iedereen weer – ondanks een kleine blarenbehandeling – de eindstreep gehaald!

Dag 3

Dag 3 is altijd lastig. Niet zozeer door de 7 vluchtheuvels die Bemmel telt, maar door het drukkende weer. En er was regen voorspeld. Maar echte wandelaars zijn voorbereid op een beetje regen, dus dag 3 werd in poncho’s gespeeld! Gelukkig werd het bij onze opkomst droog en stroomde het publiek ook snel weer toe.

 

Bekijk hieronder ons poncho-optreden:

Dag 4

De kilometers begon je nu toch wel te voelen… maar de stemming was nog opperbest voor de start:

Het vierde optreden vond plaats in een grote tent. Een groot aantal van ons heeft de echte Vierdaagse ook een of meerdere malen gelopen en iedereen kent dat moment dat je de Via Gladiola doorloopt. Zoveel enthousiaste mensen die je aanmoedigen en zingen en applaudisseren langs de kant. Een heel bijzonder moment.

Minstens zo bijzonder was deze opkomst in de tent. Wat was het publiek enthousiast de Vierdaagsemars aan het meezingen! We voelden ons echt ware wandelhelden toen we – met metersdik kippenvel – richting het podium liepen. Deze opkomst zorgde voor zo’n dosis adrenaline dat het hele orkest helemaal uit z’n dak ging en alles eruit gooide wat erin zat. Schitterend om mee te maken. Zeker het zingen bij ons slotnummer “You Never Walk Alone”! Fantastisch hoe dat de tent vulde!

Er zijn er maar weinig die opgeven op de Via Gladiola. Met behulp van de aanmoedigingen van het publiek kon bij alle Deurdweilers de 4e knip gezet worden door de controleurs. Alle Deurdweilers hebben de finish gehaald. Het aantal dolgelukkige dweilers en high-fives waren na afloop niet te tellen! De dag kon voor ons niet meer kapot!

Nog een medaille op de wedren?

Onze roadies, annex kaartcontroleurs, annex verzorgers hadden nog een lekker flesje water voor iedereen en zo ging het opgewekt richting de Wedren (lees: finale grasveld). Zouden we daar nog een medaille krijgen?

De verwachting was dat de Utlopers het jaarlijkse dweilfestijn wel weer zouden winnen. Zo ontzettend goede muzikanten die perfect op elkaar zijn ingespeeld. Maar daarna? Geen idee. Stiekeme hoop op de top 5, maar je weet het niet. Toen onze naam na het aftellen van 10 naar 1 na het 4e orkest nog niet genoemd was kregen sommige het toch benauwd. Geen top 10??? Jazeker wel. We werden 3e!

Toch maar mooi voor de 12e keer achter elkaar geflikt om in de top 3 te eindigen! En van de ‘Koningin van de Hummelse Hei’ Tante Rikie kregen we een uitnodiging om op de Zwarte Cross te komen spelen! Ook supertof!

Terug op Heumensoord (lees: de dweilcamping) las Inge traditioneel de juryrapporten weer voor terwijl het buiten inmiddels flink aan het plensen was. De Cafetaria uit Haalderen kwam wat later onze hongerige magen stillen. Daarna gingen veel dweilers met een goed gevoel richting huis. Een viertal bleef de tent bewaken en de allerlaatste biertjes leegdrinken. Topweekend!

Veel dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit enorm leuke weekend: Hans, Glen en Lennart voor het knippen van de kaartjes, het aangeven van de piccolo’s, het zeulen met de blokken, etcetera. Dankzij jullie verliep alles vlekkeloos! Ook de orkesten op de camping voor de goede sfeer! Erg leuk dat er weer veel gespeeld werd! Henk weer voor de mooiste foto’s. Het publiek voor de aanmoedigingen! En natuurlijk alle Deurdweilers in welke commissie of hoedanigheid dan ook; het was het gemopper op de repetities weer meer dan waard 😉
Rob en Anja, tot volgend jaar dan maar!

Ook nog even een speciale vermelding voor Opa Rob, Oma Joke en Meike. We hebben hun in december voor het eerst ontmoet bij de TV-opnames van de BZT-show.  Meike had voor haar opa een wens ingestuurd dat hij graag een keer grote trom wilde spelen. Nu waren ze gezellig het hele weekend op de camping! Enorm leuke mensen.

groeten Tom

En dan zingen we nog een keer:

Wij lopen de Vierdaagse mee
vol levenslust en moed.
Als goede lopers blijven wij
altijd ´op goede voet´.
Want wij zijn één voor allen
en allen zijn wij één.
Zo willen wij door Nederland
en door het leven heen!