Dagje Heukelum

Zaterdag 17 juni vertrokken we ’s ochtends vroeg naar Heukelum, om te spelen op de jaarmarkt. Van 10.00 tot 16.00 uur waren we door de hele stad te vinden. Door de gezellige smalle straatjes leent de binnenstad zich mooi voor deze jaarlijkse braderie, die rond de 200 kramen telt.
Om 11 uur begonnen we eerst met het nummer ‘The sun is shining’ van Axwell & Ingrosso als eerbetoon aan een overleden persoon van de organisatie. Dit was ‘zijn’ nummer, dus had de organisatie gevraagd of het mogelijk was om dit nummer gezamenlijk met alle orkesten te spelen.

Daarna hebben we op vijf verschillende locaties in de stad onder andere de feestshow van Bemmel uitgevoerd. De brandweer was ook aanwezig en liet ons zien hoe snel je een brand kan blussen. Uiteraard wilden we het zelf ook even proberen, dus kregen Jan Jaap en Ella de eer om de brandslang vast te houden (met het water voluit). Gelukkig dat de brandweermannen naast Ella stonden, anders was ze nog meegenomen door de brandweerslang ook!

Door het struinen over de markt word je natuurlijk ook wat melig en hongerig, dus op weg naar de lunchpakketjes hebben we een short cut door een steegje genomen, en heel toevallig kom je dan ook uit in de tuinen van privéwoningen. We hebben hier twee keer een zogenaamd ‘huistuin-concert’ gegeven.

In totaal hebben we bijna 7 km ‘geslenterd’ langs alle kramen. Het was een lange, warme maar vooral ook erg leuke dag. Heukelum bedankt voor de goede organisatie