Spass auf der Pronkzitting

“Whoooohohohohohooooooooo whohohohohoooooooooooo who ho hooooooo hohohooooooo”
Dat klonk door tot de laatste gasten van het Dorpshuis naar huis waren vertrokken. Een leuk slot van een leuke avond.

Vanwaar die Duitse titel van dit nieuwsberichtje over de pronkzitting zul je je afvragen? Het was toch gewoon de pronkzitting in Angeren? Ja dat klopt, maar het was geen normale pronkzitting. Want ‘unsere Ronald’ is de nieuwe Prins. En daar wilden we toch wat bijzonders voor doen. Er was daarom in het geheim voor gekozen om niet als De Deurdweilers maar als  het orkest “Ronald und Seine Egerlander Musikanten” op de bühne plaats te nemen. Dit omdat Ronald stiekem toch wel een voorliefde heeft voor dit genre. Het zag er schitterend uit alle muzikanten in Tiroler outfit en boven ons een groot spandoek van dit gelegenheidsorkest.

En daar begonnen we dan met de Tiroler Holzhacker buabn, de Trompeten Echo, de Festwies Polka, der Alte Dessauer, 1000 Traume Weit, en natuurlijk Egerland Heimatland. Op laatstgenoemde titel hadden we een andere tekst gemaakt dat luidkeels door de zaal werd meegezongen. Volgens ons een geslaagd concept. Er kwamen zelfs al verzoeknummers binnen voor meer uit dit genre… euhhhh…

Verder was het een avond met “Ranking the Raad”, schitterende dansen van de jubilerende dansgardes, rake grappen van Frater Wilhelmus (op rijm dit keer!), een buutreedner en meer optredens. Een stel paters kreeg rond middernacht de zaal nog volledig stil met hun gebeden, maar daarna volop aan het lachen met hun hilarische ‘bim bam’.

Hoogtepuntje was ook wel de compilatie van de afgelopen 11 jaar dansgardes waarin in een medley de mooiste en beste dansen naar voren kwamen. Als slot stond het podium vol met 45 enthousiast dansende gardemeisjes. Fantastisch gezicht.

Wij mochten de avond afsluiten met een optreden. We zagen af van het podium maar kozen ervoor om lekker losjes achter in de zaal en op de tafels te gaan staan. En daarna werd het dus een half uurtje “Whoooohohohohohooooooooo whohohohohoooooooooooo who ho hooooooo hohohooooooo”.

Daarna nog even afsluiten met een biertje en stuumpkes bij de Prins thuis waar DJ Tom de cd-collectie van Ronald eens tevoorschijn haalde en er dus wederom Egerlander-muziek door de kamer schalde.

Gruss Gott! Nachste Woche fahren wir nach Deutschland (Bochum)!

 

Bijbehorende foto's