pronkzitting angeren 2009

Eind januari is het altijd tijd voor de pronkzitting van AKG De Narrenpoel. Ook dit jaar weer volop feest in het Dorpshuis met o.a. de Toppers, FC Knudde, fantastische dansen en ook wij hadden weer een bijdrage aan het programma met een andere tekst op My Way.

De avond begon al vroeg, om half 8, voor de officiële opening! De Deurdweilers waren alweer helemaal gesetteld en met de traditionele Holzhackers Buam werden het prinsenpaar, de raad van 11 en de gardes binnen gehaald.
Al jaren zitten de Deurdweilers hierbij op het podium om de gaten in het programma op te vullen en de nodige TaDaas te blazen. Ondanks dat volgens de president het programma wederom stampvol zat waren er gelukkig voor de Deurdweilers meer dan genoeg gaten op te vullen. Maar de pronkzitting is net een stuk kaas, het gaat het niet om de gaten maar om alles er om heen. Het was een avond vol hoogtepunten. Onze eigen Ronald trad op als André alias Théo Vidéo waarmee al vroeg op de avond de trend was gezet. Natuurlijk was de avond ook weer rijk gevuld met de schitterende dansen van de Twinkle-, Little- en Dancingstars. Superstrakke garde dansen maar ook de ongeëvenaarde showdansen. En dat al die  dames zo schitterend kunnen dansen was niet alleen de Angerense bevolking opgevallen maar ook ver daarbuiten tijdens alle danswedstrijden. Menig beker hebben ze al mee naar huis mogen nemen en staan nu te pronken in het dorpshuis in een kast die inmiddels bijna uit zijn voegen barst.

Ode aan de Stars uit Angeren

Dit was dan ook voor de Deurdweilers genoeg aanleiding om een speciale ode te brengen aan al die meiden, maar vooral ook alle mensen achter de schermen, bij die dansgardes. En speciaal voor hen schreef onze Maaike een tekst op de melodie van ‘my way.’ Het is inmiddels al traditie geworden op de pronkzitting. Dus Tijn pakte de microfoon. Op een groot scherm werden foto’s van de gardes getoond en was de tekst van het lied mee te lezen. Vanaf het podium waren heel goed alle ontroerde gezichten te zien, vooral van alle moeders van de meiden. Aan de  staande ovatie die de deurdweilers kregen was meer dan duidelijk te merken dat iedereen ervan genoten had.

Dit jaar werden we ook door een tweetal acts gevraagd om hen te begeleiden. Zo werd FC Knudde begeleid tijdens een kwartier durende afscheidsmedley en Oben One kon wel wat hulp gebruiken bij hun Ode an Angeren.

Schatje mag ik je foto

Zoals het hoort bij een carnavalsavond moet er ook nog een beetje gefeest worden. Dus aan het eind van de avond ging het dak er weer helemaal af tijdens het showoptreden van de Deurdweilers. Eindelijk mochten we even van het zijpodium af en onze benen strekken tijdens de pasjes van onze show.
Na de altijd mooie opening met ‘the circle of life’ barste het feest los, en zelfs de tafels en stoelen gingen massaal de lucht in tijdens ‘schatje mag ik je foto.’ En was onze eigen burgervoader Harry de Vries nog een beetje voorzichtig met het in de lucht steken van zijn stoel, bij ‘vlieg met me mee naar de regenboog’ ging zelfs hij helemaal los tijdens de vliegbewegingen.

Na ons optreden werd er nog even lekker verder gefeest tijdens het optreden van De Toppers, speciaal voor de gelegenheid weer in de originele samenstelling met Gerard Joling.

Stuumpkes met slemp

En als u dacht dat de Deurdweilers na het officiële programma onderhand wel uitgetoeterd waren, dan heeft u het mis. Want of er nu een zaal vol mensen zit of een huiskamertje vol om 3 uur ’s nachts, ze toeteren er nog steeds flink los. En de Kampsestraat heeft het geweten, want na de pronkzitting was het traditioneel broodjes eten bij de prins! De broodjes hebben we er zelf bijbedacht, maar de frikadellen smaakten heerlijk. Onder het genot van een hoop valse klanken, veel djembé getrommel en gevoelige popklassiekers op de piano, was het nog lang gezellig in de Kampsestraat!  

Bijbehorende foto's

Bijbehorende video

Plaats een reactie