Pronkzitting Angeren 2012

Twee gezellige dagen achter elkaar. De vrijdag was er de altijd gezellige repetitie maar werd nog net iets gezelliger (en later) doordat we ook een optreden hadden bij Jonge Kracht in ut Rooie Nes. Zaterdagmiddag in brandweeroutfit naar Bemmel omdat de vader van Silvi afscheid nam van de brandweerkorps. Na snel een frietje gegeten te hebben net op tijd voor de start van de pronkzitting in Angeren. En wat was dat weer gezellig. We hebben zelfs voor het eerst een zangoptreden gedaan. Je had erbij moeten zijn. Gelukkig hebben we de foto’s van Henk nog! Veel plezier met kijken. Wil je meer lezen, lees dan verder.

Hans Minkhorst nam na ruim 35 jaar afscheid van het Bemmelse brandweerkorps. Om gepast daar te verschijnen werd de brandweerkleding uit de kast gehaald al was dat voor sommigen wel weer even zoeken. Helmpjes op en in de auto naar Bemmel. Hans had net zijn koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen door burgemeester Harry de Vries toen wij binnen kwamen. Het was meteen feest en dat wisten we ook lekker vol te houden.
(meer info: https://www.gelderlander.nl/voorpagina/betuwe/10352053/Hans-Minkhorst-van-brandweer-Bemmel-koninklijk-onderscheiden.ece )

Silvi had voor ons heerlijke frietjes besteld want veel tijd tussen het brandweeroptreden en de pronkzitting was er niet. Zo zaten we een klein uurtje later alweer klaar op het podium in het Dorpshuis. We zagen hier weer schitterende dansen, een leuke buut van Hendrikus de Zandhoas en Frater Wilhelmus. En de Tunnel Brothers moeten we natuurlijk ook noemen. Wat een flitsende pasjes! De Old Stars waren trouwens ook weer aan het swingen.
En de Deurdweilers? Die waren aan het zingen. Als een waar zangkoor werd het nummer Droomland gezongen, maar dan verbouwd tot Moyland. Het nieuwe sportpark dat er wellicht ooit nog zal komen.

(Meer info: https://www.gelderlander.nl/voorpagina/betuwe/10360682/Grootse-pronkzitting-CV-De-Narrenpoel-in-Angeren.ece )

Toen het programma was afgelopen gingen de Deurdweilers nog een drie kwartier door in de zaal en op de gang. Tja, de energie van veelal stil op het podium zitten moest er nog even uit. Daarna weer op krachten komen bij de prins thuis. Wederom dank voor de heerlijke frikandellen. Maar zonder klank geen drank (aldus ZDH Geert) dus ook daar werd er weer even getoeterd.

Bijbehorende foto's

Plaats een reactie