Weekendje Antwerpen

Dit jaar vieren we ons 25-jarig jubileum. Alle leden hadden begin dit jaar een bucketlist opgesteld met dingen die ze graag nog een keer wilden doen. Naast “nog een keer de amerika show”, “een optreden voor heel veel publiek” en “nog een keer ballonfiesta” stond ook een “buitenlands optreden” op het verlanglijstje met meestgenoemde activiteiten.
Afgelopen weekend kon de hele bucketlist worden afgestreept. Vrijdagavond vertrokken we namelijk – op eigen kosten – naar Antwerpen voor een supergezellig weekend!

Kraak de code voor de bestemming

Al wekenlang waren de leden nieuwsgierig waar het weekendje heen zou gaan. Pas om 19 uur ‘s avonds werd de bestemming bekendgemaakt. Als men tenminste de code kon kraken! De chauffeurs werd opdracht gegeven om de A15 op te rijden en de mede-passagiers hadden 20 minuten om een aantal vragen te beantwoorden die uiteindelijk een link naar een routebeschrijving en activiteitenprogramma opleverden.

Oerend Hard zingen

antwerpen-vrijdagavondGelukkig had iedereen de code goed ontcijferd en zagen we elkaar rond 21 uur bij het hotel in Antwerpen. Na het inchecken en een beetje opfrissen werd er koers gezet naar het stadscentrum. Het was nog lekker warm dus werd er even ingedronken op een terrasje. Om de ober niet te vaak te laten lopen ging het al snel over op halve-liter-pullen. Toen er voldoende moed was verzameld gingen we de karaoke-bar maar eens van binnen bekijken. Gerben en Tinus beten het spits af met Oerend Hard waarna velen volgden. Het was zo gezellig dat we uiteindelijk pas om half 5 die ochtend weer in ons hotel waren.

Welk hotel ook alweer?

En netjes op tijd zat iedereen om 9:30 aan het ontbijt, want rond 10:30 zouden nog 5 Deurdweilers arriveren. Ja, u leest het goed; “zouden arriveren”. Omwille van de privacy zullen we geen namen noemen, maar dit kwintet muzikanten had het adres van het restaurant van die avond ingetoetst in het navigatiesysteem. Eenmaal gearriveerd bij het restaurant – en de fout ingezien – werd de naam van het hotel ingetypt. De kamernummers en inlogcodes waren al doorgestuurd zodat ze zich zo snel mogelijk bij de rest konden voegen. Die waren inmiddels al met instrumenten op pad naar het centrum.

Het vijftal, inmiddels aangekomen bij het hotel, spoedt zich direct naar de 4e verdieping in het hotel om hun spullen weg te leggen, maar… je moet een pasje hebben om de deur te openen i.p.v. een code… Zou er nog een Ibis hotel zijn in Antwerpen? Ja, inderdaad! Dus konden ze de auto weer in naar het juiste hotel.

Heerlijk optreden in het zonnetje

antwerpen-optredenOndertussen was de rest al begonnen met optreden in een heerlijk zonnetje. Al bij de eerste tonen bleven de mensen staan en genoten zichtbaar van onze muziek. Niet lang daarna voegde het kwintet – dat inmiddels al een stadstour door Antwerpen had gemaakt – zich bij ons en zo werd de middag gevuld met leuke optredens.

We kregen leuke reacties vanuit het publiek en op onze Facebookpagina als “Wat leuk dat jullie onze stad komen opvrolijken” en “Er moet meer gelachen worden in deze wereld! Dat doen jullie goed!” terwijl 7 meter verder twee nors kijkende zwaarbewapende agenten/militairen het winkelende publiek nauwlettend in de gaten hielden.

25 jaar DD Kwis

Daarna werden de instrumenten weggelegd en was het tijd voor een welverdiend biertje op het terras. Ondertussen werd de “25 jaar Deurdweilers Kwis” gespeeld o.l.v. kwismaster Tom. Een dertigtal vragen over uiteenlopende onderwerpen van de afgelopen 25 jaar kwamen voorbij. De 3 teams waren dan ook verdeeld zodat ieder team ‘oude’ en ‘jonge’ leden bevatte. Daarna was het tijd voor spareribs in een typisch Belgisch restaurant!

Na deze voedzame maaltijd ging het weer richting Grote Markt en wegens het succes van de dag ervoor werd ook nu weer de karaokebar aangedaan. We hadden immers Lizan nog niet horen zingen! Iets minder laat dan de dag ervoor was iedereen weer in het hotel.

Crazy 88

Na een stevig ontbijt werd de Vogelenmarkt aangedaan. Hier werd het startsein gegeven voor Crazy88. De 3 teams kregen 88 opdrachten die op foto/video vastgelegd moesten worden. Eenvoudige opdrachten – zoals “knuffel een boom” – leverden uiteraard minder punten op dan een lastige opdracht als “knuffel een politie-agent”. En zo liepen er drie groepen door Antwerpen om ‘een goede daad te verrichten’, ‘zo hoog mogelijk in een lantaarnpaal te klimmen’, ‘een ballon zo hard opblazen tot hij knapt’, ‘een auto een stukje vooruitduwen’ en meer van dit soort dingen te doen. Persoonlijke topper vond ik een poppenspel (Bertje & Henk) met een McDonalds medewerkster. Erg gelachen!

antwerpen-masBij het imposante Museum aan de Stroom (MAS) kwamen de teams boven op het panorama-terras samen voor de puntentelling en een picnick.

Aan alle mooie dingen komt een eind, zo ook dit weekendje. Na een busritje terug naar het hotel werden de auto’s ingepakt en zette iedereen weer koers richting Angeren.

Nu weer op naar een volgend hoogtepunt in ons jubileumjaar: ons jubileumconcert!
Voor wie het nog niet heeft genoteerd: op 17 december vind een groots Kerstmis Meezingspektakel plaats in het Dorpshuis in Angeren. Binnenkort meer!