Ouderwetse pronk!

Het was weer een echte ouderwetse pronk. Lekker veel optredens en het programma liep een uur uit. Maar dat maakt niks want het was gezellig!

De Deurdweilers vormen sinds een jaar of tien al weer het vaste huisorkest tijdens de pronkzitting en zorgen voor de nodige buuttemarsjes, alaafjes en opvulling als de artiesten nog niet klaar staan of het podium nog verbouwd moet worden. Meestal is het een lange zit en gisteren al helemaal.
 
De meeste muzikanten waren namelijk al om 19:00 uur in touw tijdens het voorprogramma met de Harmonie en de Bavo. Het was nog rustig in de zaal maar de stemming zat er op het podium in ieder geval al in.
 
Na het openingswoordje, een optreden van de Bavo ter ere van Prinses Jessica en een gardedans stonden er ineens twee ‘bekende’ gezichten op het podium. Verslaggever Tom stond op het podium Paus Ronald te interviewen die zojuist was geland met Al-Italia. Ze kregen de zaal slap van het lachen vooral door de perfecte imitatie van de Paus door Ronald.
 
Ze moesten daarna bliksemsnel omkleden want De Deurdweilers moesten Vader Abraham en de smurfen begeleiden. Dankzij de heliumballonnen waren de smurfenstemmen het lachwekkendst van allemaal.
 
Ook Gerrit en Greet (Tom en Anne-marie) waren weer van de partij met ‘het leste nijs uut de kampsestroat’. Ze vertelden over het uitje van de gemeente naar de Efteling waar de raadsleden inspiratie op deden en in droomvlucht de Angerse plannen voorbij zagen komen. Toen de raadsleden wakker schrokken kwamen ze 9 miljoen tekort… Van Onna en Piet Boeijen gooiden de plannen in Holle Bolle Gijs.
 
Ook FC Knudde haakte natuurlijk in op de bouwproblematiek. Geert Bouw Man was weer subliem met zijn buut. Bud Joosten vond het bloote, want hij kon de K niet uitspreken die Bud. ?het weer zwaar kregen. En hun traditionele?afsluitende lied werd deze keer opgedragen aan de jubilerende schutterij.
 
De Deurdweilers traden natuurlijk ook nog op met enkele nieuwe nummers en als speciale artiest kwam Tijntje Smit de grootste hits van zijn ‘broer Jantje’ zingen waarbij de polonaise door de zaal ging.
 
Andere hoogtepunten waren nog Het Huussens Mins, die in het echt een tante is van Prins Patrick, en voor de gelegenheid na 33 jaar weer optrad op de Angerse pronk. Ook de show dans van de prinsengarde zag er spectaculair uit. Gekleed als echte piraten werd op het verhaal van het gouden medaillon uit Pirates of the Caribean gedanst. Terecht dat ze hier onlangs op een festival een eerste prijs mee wonnen.
 
Als afsluiting van de avond was op een groot scherm te zien hoe de truckers Bennie (die met die bril) en Hennie (die ouwe) door Joop Meijer gebeld werden om op te treden op de pronk. Dus reden ze met hun truck door Angeren op zoek naar het Dorpshuis. Toen ze het gevonden hadden betraden ze het podium om vervolgens wat gezellige nummers te zingen en spelen.
 
Inmiddels was het 1:30 uur en tijd voor de finale en gingen de meeste huiswaarts.
Echter, nog niet voor de Deurdweilers want om 4 uur waren bij Lentjes thuis n

Bijbehorende foto's

Plaats een reactie