DD LIVE op TV: BZT-show en K3

Wat is er mooier dan mensen blij maken? Niets toch? Vandaag was weer zo’n dag. Tijdens de speciale live BZT-show in Studio 21 mochten we een moeder blij maken door op onze sousafoon te laten spelen. Eerst live in de uitzending en daarna buiten op het zeer drukke mediapark waar honderden kinderen in actie waren voor de Olifant.

Het was in de auto even stressen om op tijd te komen vanwege een drietal files, want een live-uitzending kan niet uitlopen. Uiteindelijk waren alle auto’s net op tijd binnen voor de repetitie. Even een rondje over het podium; “daar moeten jullie op”; “dan daar staan”; “daar moeten jullie weer aflopen…”.

Daarna was er tijd genoeg om backstage rustig wat te eten en te drinken en buiten te kijken waar heel veel kinderen geld doneerden om de olifant te redden. We ontmoetten de jongens van B-Brave (hoorden we later) en we zagen vanuit de grote zaal hoe de live-show tot stand kwam.

En toen ineens… kwamen we de eerste keer K3 tegen. Daar wilden wij natuurlijk wel even mee op de foto.
2016-05-14 15.04.41 Tijdens de ‘social talk’ vertelden we dat we al jaren hun nummer “Alle kleuren” spelen. Dat vonden ze leuk om te horen.

Toen we 3 minuten voor we live de uitzending in moesten klaar stonden met onze instrument en K3 aan kwam lopen werd snel “Alle Kleuren” ingezet. En zo ontstond spontaan een leuke wisselwerking:

“En ook zo’n leuk tweede stemmeke!” aldus een van de K’s. En toen werden we snel geroepen om live het podium te betreden.

Muziek maken tijdens de live show van de BZT show

Met de mars kwamen we op en na een paar seconde stonden diverse camera’s op ons gericht. Margriet en haar moeder werden op het podium geroepen en de wens van de moeder ging in vervulling. Voor zowel Margriet als de moeder hadden we een sousafoon beschikbaar en die werden omgedaan. Pepijn vroeg of ze mee mochten doen en met Paloma Blanca maakten we er een mini feestje van! We liepen vrolijk weer van het podium af en het was afgelopen! Het waren slechts 4 hele minuten, maar dat maakt de lol en plezier er niet minder om.

Voor wie het gemist heeft:

(met dank aan slagwerker Mark)

panorama-toneel-zappyourplanet
De nog lege studio tijdens de repetitie

Extra optreden voor de kinderen

Om direct de spullen in te pakken en weer naar huis te gaan vonden we ook zo wat en dus besloten we om er buiten, waar diverse zaken te doen waren, de kinderen en ouders te vermaken. Dit deden we bij de rode loper van de ingang en dus werd het ons eerste Rode Loper Concert bij Studio 21! De ouders en kinderen stonden gezellig te luisteren en vermaakten zich uitstekend tijdens ons extra optreden! Het is namelijk pas feest als de Deurdweilers zijn geweest! Dat is ons motto. En natuurlijk deden Margriet en haar moeder ook mee!

Helaas is er ook een moment om weer te gaan. Rond de klok van half vijf stapten we moe, blij en tevreden weer in de auto om naar huis te gaan. Thuis aangekomen was het natuurlijk tijd om snel de opname te bekijken en te zien hoe mijn Moment of Fame was geweest! 78.000 mensen hebben naar de uitzending van Zapp Your Planet gekeken, best wel veel toch!

Zapp your planet TV-marathon7P6ZXhX7

Hoe zat het nou precies? Nou, op zaterdag 14 mei was de grote Zapp Your Planet actiedag om de olifant te redden. Op die dag werd er tien uur lang live televisie gemaakt vanuit Hilversum. De uitzending duurde van 9.00 tot 19.00 en was onderverdeeld in zes blokken. In blok 5 en 6 kwam de BZT-show aan bod met daarin de Deurdweilers om 15:30. Tussendoor werd ook steeds het publiek gewisseld.

Waarom Operatie Olifant?

2016-05-14 14.14.17De olifant is dan wel groot en sterk, maar hij is ook in gevaar. Stropers jagen op hem voor zijn ivoren slagtanden. Elke dag doden de stropers in Afrika zo’n 100 olifanten. Dit moet stoppen! En daarom halen WNF-Rangerclub en NPO Zapp samen geld op. Hiermee helpen we de parkrangers om de olifanten in Afrika te beschermen. Jij helpt toch ook mee?

 

 

 

 

Allemaal bekende artiesten bij de BZT show

Aankomst bij Studio 21

Omdat er geen polsbandjes voor ons beschikbaar waren werden we door Annelies, redacteur van de BZT show, bij de laad en los ruimte van studio 21 opgewacht. Een paar leden stonden nog in de file en dus werd een select gezelschap van zes leden alvast rondgeleid op het toneel waar de gehele show zou plaatsvinden. Op deze dag was de BZT show een onderdeel van een hele lange NPO 3 Zapp marathon genaamd Zapp your Planet. Deze live uitzending stond in het teken van Operatie Olifant. Een operatie om de olifanten te redden van uitsterven. De gehele operatie was in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds Rangerclub. Echt te gek voor kinderen dus, en de studio was te gek voor Mark!

Na de rondleiding gingen we met het gehele groepje van de Deurdweilers een generale houden. Dit klinkt spannender dan het was, we liepen al spelend een rondje die eindigde bij Pepijn. Pepijn maakte vervolgens een kort praatje met Bram, onze bassist op de Sousafoon, en er werd uitgelegd hoe we weer het toneel af moesten. Toen dit gepiept was werden we door Annelies naar onze kleedlokaal gebracht. En wie kwamen we onderweg en bij de kleedlokalen tegen?

Het toneel van Zapp Your Planet waar ik op moest treden.
Het toneel van Zapp Your Planet waar ik op moest treden.
Van K3 en B-Brave tot Esmee bij de BZT show

Tijdens de wandeling door de attributen van de gehele BZT show hoorde we op het toneel de dames van K3 zingen! Die waren er dus ook. Ik dacht daar ga ik mee een selfie maken voor mijn vriendinnen Neia en Nila. Natuurlijk ook voor mezelf want er komt een moment dat mijn dochter Liz ook naar K3 wil kijken en luisteren.

Bij de kleedlokalen aangekomen stonden er op de bordjes allemaal bekende namen. B Brave, Ralf Mackenbach en Esmee. Bij de laatste dacht ik… wie is nou weer Esmee? Op de gang liepen drie jonge meiden waarvan er eentje zei “Kom je mee Es!”. Toen ging mijn alarmbel af, Es is natuurlijk de bijnaam van Esmee en dus ging ik er op af. Nadat ik gevraagd had wie Esmee was stak een blonde meid haar hand op. Ze bleek de winnaar te zijn van The Voice Kids! Ik had wel een meisje het bekendste nummer van Gordon horen zingen maar heb me niet gerealiseerd dat het dus om Esmee van The Voice ging (als je iets niet weet kan je het je ook niet realiseren).

Het laatste kleedlokaal was voor De Deurdweilers. In de ruimte stond een tv, wat fris om te drinken en een paar lekkere broodjes. Goed verzorgd dus door de catering van de studio. In het kleedlokaal naast ons zaten een paar bijzonder getrimde mannen met bijzondere baarden en snorren. Ik vroeg mezelf af welke artiesten dit waren maar het bleken een paar leden van The Dutch Beard and Moustache Association te zijn. Heel logisch natuurlijk. Ik kon het niet laten dat wij als Dweilorkest van de Beer Association waren. Leuk woordgrapje al zeg ik het zelf.