Carnaval al begonnen?

Het leek er al wel even op met 3 carnavalsoptredens in een weekend. Op vrijdag net over de grens in Huissen, zaterdag in Angeren en zondag bij de Buitenpoort in Huissen.

Jonge Kracht

Eens in de paar jaar komen we in de kantine van Jonge Kracht om daar op hun carnavalsavond te spelen. Zo ook deze vrijdagavond. Eerst op de repetitie nog even een paar nummers extra bekeken zodat we ze ‘s avonds konden spelen. Daarna op naar Huissen. Alhoewel er weinig gebeurde op het podium – zo leek het – liep het programma een beetje uit. Dus maar teveel munten kopen. Na een spetterende eerste set konden we weer even op adem komen achterin de zaal waarna we er op het eind van de avond nog een laatste setje uitknalden. Te laat naar bed en morgen weer de pronkzitting.

Pronkzitting Narrenpoel

De pronkzitting van AKG De Narrenpoel is altijd een gezellige avond. Wij zitten dan als ‘huusorkest’ in de zaal om de artiesten met een klapmars naar het podium te begeleiden, af en toe “alaaf” te spelen, gaten in het programma op te vullen en zelf ook nog even een showtje weggeven. Best druk dus.

Omdat dit ons 25e carnaval wordt (en dus ons jubileumjaar) vonden we het leuk om weer eens een setje uit de oude doos te pakken, onze Amerika-show waar we in 2007 voor het eerste de Bemmelse Dweildag wisten te winnen. Wonder boven wonder paste bijna iedereen nog in de broeken, de shirtjes hadden we helaas niet meer. De muziek hadden we ook weer even uit het archief gevist en Lisette V had haar fluit weer uit de mottenballen gehaald. (In 2007 speelde ze nog fluit, nu alt-sax). Wij vonden het in ieder geval geslaagd. En de burgemeester ook zo te lezen:

Verder was Ronald als De Zandhoas weer erg sterk met een buut, waren de dansen van de gardes allemaal schitterend om te zien, had Frater Wilhelmus weer een paar ijzersterke grappen en nog vele andere mooie optredens.

Ook Omroep Lingewaard was aanwezig met camera’s. Kijk bij 7:27 voor de toegift van ons optreden:

Vriendenmiddag Kraonige Zwaone

Wij mogen ook al gerust ‘vrienden van de kraonige’ genoemd worden, want alweer voor het derde jaar op rij voorzien we hun vriendenmiddag van een ‘drelleke meziek’ zoals ze het zelf altijd noemen. De Buitenpoort was rood gekleurd en na het bekijken van een geweldig filmpje van de Raad van 11 die bij Wilma Demon ging slapen was het onze beurt. De stemming zat er weer lekker in bij de toeschouwers, maar ook bij de Deurdweilers. Al moesten er wat dikke lippen van de vorige avond even gemasseerd worden. Na twee setjes hadden wij op zondagavond ook weekend!

Gezellig begin van een druk carnavalsseizoen in ieder geval!

Bijbehorende foto's