Carnaval 2016

Ons 25e carnavalsweekend! Wat een feest was dat en een mooie start van ons jubileumjaar!

Gesjouw langs de bouw

We begonnen de vrijdagavond met het door onszelf bedachte “Gesjouw langs de bouw”. Een groot aantal bouwploegen van de Angerse optocht werden aangedaan om ze nog even een extra (muzikale) aanmoediging te geven voor de optocht. Op de meeste plaatsen werd nog volop geklust, maar werd er toch even lekker op onze muziek gefeest!

Van de Nachuulen ging het naar de Umleiding en daarna naar ‘t Buuttegebied. Toen de grote schuur van Emmerzaal in waar de Struukduukers nog in grote getale aan het schilderen waren. Speciaal voor hen hadden we Oerend Hard ingestudeerd. Zij hadden namelijk het afscheidsconcert van Normaal als onderwerp.

Daarna snel door naar Buuttegewoon. Hier was het helemaal druk. Even leek het erop dat Tinus zijn Kim ten huwelijk ging vragen, maar uiteindelijk schraapte hij zijn keel om er nog een “ik zeg oehhhh….. oehhhhh” uit te gooien. Uit volle borst beantwoord door de aanwezige buutegewone minse.

Het liep al na elven toen we voor in de Kampsestraat bij de Bijdehandjes aankwamen. Die waren daar in lederhosen aan het feesten! En wat voor een feest! Zelfs het bier was Duits!

Wageningen

De zaterdag is al jaren vaste prik dat we naar Wageningen gaan. De optocht is minder spectaculair dan Angeren maar wel altijd veel publiek langs de kant!

Erik was de beugel van de grote trom vergeten en wat touwen waren niet zo comfortabel. Uiteindelijk kreeg hij het voor elkaar dat er zelfs iemand met een karretje de hele optocht voor hem ging lopen! Hilariteit alom!

Bouwersbal?! (Angeren)

Bouwersbal2016_043Geen officiele Deurdweilers aangelegenheid meer, maar gelukkig waren er toch wat Deurdweilers aanwezig om zaterdagavond in het Dorpshuis te feesten op de muziek van SevenDaysMusic. Volgend jaar weer zo’n leuke band! (en hopelijk nog meer Deurdweilers :-))

Optocht (Angeren)

Voor de optocht geldt ook dat het geen officiele Deurdweilersgelegenheid is. Veel leden zijn doorgaans druk in de weer met diverse wagens en groepen dat muziek maken dan lastig is. Het was echter weer een fantastisch mooie optocht!

Rosen Montag (Gendt en Huissen)

Rosenmontag_48Amper bekomen van de optocht en de bijbehorende afterparty verzamelden de Deurdweilers aangevuld met de goede bekenden Maarten, Taeke en Andre bij het Dorpshuis om in de bus naar Gendt te stappen. Voor het eerst werd er zo’n feestje georganiseerd in Gendt samen met de Narrenpoel dus was waren benieuwd.

De stemming zat er echter al snel in! Twee optredens waarvan een gedeelte samen met de Zwabberbent die er ook waren. En dat in een bomvol Providentia.

Rosenmontag_40Na het laatste optreden bracht de bus ons naar Huissen waar we bij het Moment, de Dijk en de Gouden Engel ook nog even een setje weggespeeld hebben.

Daarna konden we op de zolder van de Gouden Engel even bijkomen, althans…. tot het prinsenpaar van Angeren binnenkwam samen met enkele Narrenpoelers! Toen ook nog een delegatie van CV Ma Flodder binnenkwam was het helemaal feest op de zolder. En we zongen la la lalalala lalalalalalala lala…. bijna jammer dat we na een uurtje naar beneden moesten voor het officiele programma.

Maar ook beneden werd het al snel gezellig! Na nog een setje later op de avond waren sommigen er wel klaar mee en werd lijn 33 naar Angeren weer gepakt…

Dinsdag

De dinsdag konden we uitslapen! Het ontbijt in de Buitenpoort was vervangen door een brunch! Maar niet minder lekker! Zonder-Show-Orkest Sorry was weer paraat!

Het was prutweer dus ook weinig volk op straat in Huissen. Na een paar korte setjes in de cafe’s vloog de ene helft naar Angeren voor de kinderdisco-middag en de andere helft bij Bram en Lizan op de bank.

Afsluiting

Na een klein dutje, een douchebeurt of gewoon een keer voedzaam eten was iedereen ‘s avonds weer verzameld in het Dorpshuis om samen met de Narrenpoel af te sluiten. Er waren veel bouwgroepen aanwezig om te horen wie de publieksprijs zou winnen en ook de carnavalsverenigingen uit Doornenburg en Valburg (whohohohoho!) waren er.

Na ons setje met o.a. gastoptreden van Arno en Jeroen (en we zongen ‘lalala lalala lalalaala”) kwam de burgemeester de sleutel weer van Prins Dick afnemen en zo kwam er met wat haring een eind aan een lang carnavalsweekend!

Alaaf!