Carnaval 2020 met De Deurdweilers

Carnaval 2020 was het feest van het jaar! Letterlijk. Vrij kort na dit feest ging alles op slot en alle evenementen uit de agenda.

Carnaval Festival

Vrijdags zijn we naar Kaatsheuvel geweest. Nee, niet naar de Efteling, maar naar een mooi theater dat bomvol carnavalsvierders stond. Ook de Bemmelse orkesten Alarmfase3 en De Rotdweilers waren naar dit Brabantse dorp afgereisd om een tweetal setjes te spelen en het carnaval officieel te openen.

Dit jaar dus geen ‘gesjouw langs de bouw’. Hé, anders wordt het zo standaard hè! Maar het was ook fijn om te horen dat veel bouwploegen ons gemist hebben, dus volgend jaar…

Het optreden in Kaatsheuvel

Optocht Wageningen

Traditioneel wakker worden met koppijn en vervolgens door naar de optocht van Wageningen is al een aantal jaar de traditie op carnavalszaterdag. Zo ook dit jaar.

Daarna scheidden meestal de wegen van de muzikanten. De een stapt op een trein naar het zuiden, de ander schildert de laatste klodders verf op een carnavalswagen en bezoekt het bouwersbal in Angeren.

Zondag = optochtdag, maar nu even niet!

Het hing al een paar dagen als een donkere wolk boven menig carnavalist en hét gesprek op het bouwersbal: de weersverwachting voor de zondag zag er niet goed uit. Om 9:40 uur ‘s ochtends toen de eerste wagens al opgebouwd werden kwam het bericht “de middagoptochten zijn afgelast”. Echt? Dat kan toch niet? Toch wel. In de feesttent was om 10:30 een extra bijeenkomst waar wat scenario’s werden doorgenomen zoals een uitgestelde start. Maar om 12:37 werd echt duidelijk dat er geen optocht door de straten zou rijden.

Deze teleurstelling werd echter al snel omgezet in een grandioos feest in de feesttent. Wellicht het grootste feest op carnavalszondag ooit. En dat zonder optocht!

Zondags in de feesttent

Fruhsjoppen op maandag in Angeren

Het bier op de houten vloer van de feesttent was nauwelijks opgedroogd of daar stonden De Deurdweilers paraat. Na een sessie “Nederland in Beweging” door trainsters Yvonne en Hilde werden de instrumenten ter hande genomen en een lekker drelleke muziek gemaakt.

Maandags in de feesttent

Gedurende de dag liep de tent verder vol met carnavalisten en de stemming steeg naar grote hoogtes. De stemming van de instrumenten liet weleens te wensen over 🙂

Toch weerhield dat de Angerse muzikanten er niet van om rond etenstijd naar Huissen te vertrekken voor nog een paar setjes in Huissen bij o.a. De Gouden Engel om uiteindelijk weer met de laatste Lijn 33 huiswaarts te keren.

Dolle Dinsdag in Huissen

Ook alweer zo’n traditie: heerlijk ontbijten bij De Buitenpoort met de die-hards onder de Deurdweilers. Omdat dit groepje de afgelopen jaren wat aan de kleine kant was en zeker niet Deurdweilers-waardig gebeurde dit onder de naam “Zonder Show Orkest Sorry”. Wat er dit jaar precies mis is gegaan weten wij ook niet, maar we waren nog nooit met zovelen op de dinsdag paraat. Ook kregen we hulp van nog een extra grote trom slager.

Het Sorry-Duo: Erik en Feike

Haringhappen

Haring is al niet iets om naar uit te kijken en al helemaal niet als je weet dat daar het Angerens carnaval mee afgesloten wordt. Toch ontkom je er niet aan. Na een setje in De Letste Stuyver werden nog even de laatste sterke verhalen gedeeld en met de laatste krachten op de trommels geslagen. Wat was het weer een mooi weekend!

Ook nog even een bedankje aan ons prinsenpaar Michel en Danielle. Niet het leukste jaar om prinsenpaar te zijn zo zonder optocht, maar het was wel gezellig he!

“Hee! We willen keujes zien! ” zong Jeroen nog even samen met het prinsenpaar en De Deurdweilers in De Letste Stuyver

Bijbehorende foto's