Derde plaats Bemmelse Dweildag 2019

Met als thema “Let us entertain you” hebben de leden van De Deurdweilers weer een podiumplaats weten te behalen in Bemmel bij het Open Nederlands Dweilkampioenschap. Voor het vijftiende jaar op rij is dit een prestatie van formaat dat nog nooit eerder door een ander dweilorkest is vertoond.

Verandering van podiums

Met weer een ouderwets dweilweekend in onze benen vertrokken we met invaller Dennis en nieuw (proef)lid Yvonne (beide op trompet) naar het centrum van Bemmel. Daar kwamen we al snel tot de conclusie dat er wat wijzigingen waren in de podiums. Zo was de het podium bij Roskam 90 graden gedraaid waardoor de ruimte om te bewegen anders zou zijn. Ook het hoofdpodium voor de barakken van het gemeentehuis was nieuw en stond vrij dicht op een ander podium. Kortom voor iedereen zou dat even wennen zijn, maar het bracht ons niet van de wijs.

Viermaal entertainment

Vier keer zouden we weer gaan optreden en vier keer hebben we alles uit de kast gehaald om onze fans, u als publiek, te vermaken met een heerlijke set van diverse nummers. Met een begin van Phil Collins “Something happened” opende Jan Jaap onze set door iedereen welkom te heten. De start van onze set zou beginnen met “Let us entertain you” waarbij Andre de aftrap als solist op zich zou nemen. Een knallende opening met op het juiste moment onze confetti!

Youri nam de Deurdweilers op sleeptouw met zijn “This is my life”. Een subtiel begin met een heerlijk feestelijk gevolg. Na dit feestgedruis vonden de bassen het wel tijd worden om even de voetjes te laten bewegen door af te trappen voor onze “Happy Hardcore”! Na dit nummer waren we echt warm geblazen en was het de beurt aan het publiek! Van links naar rechts, van links naar rechts…Komt ie…Leef, alsof het je laatste dag is. Geweldig en genieten geblazen om het publiek het sfeertje tot zich te laten nemen en er zo samen een heerlijke 15 minuten van te maken.

Na dit gezwier en vertier even wat tijd voor het serieuze werk, met “Bloed zweet en tranen” lieten onze tenorsaxen Lenny en Merel horen dat ze samen gevoelig kunnen blazen. Een prachtige solo door beide dames met natuurlijk de mentale ondersteuning van collega Frank! En toen was het alweer tijd, tijd om samen met het publiek te zingen en ons laatste nummer “You never walk alone” in te zetten. Hierbij was er één belangrijke taak voor het slagwerk. Zo subtiel en zacht mogelijk in te zetten zodat de rest dit zou overnemen. Als het subtiel en zacht moet dan kan je Erik beter even niet laten meespelen…maar dit vond hij zo saai dat hij op eigen initiatief de jury en het publiek wist te vermaken met zijn eigen “show” 🙂 iedereen kon dit wel waarderen en ook stond zijn bloempje vernoemd in de juryrapporten. Bij elk optreden werden we getrakteerd op een geweldig applaus en wisten we dat we onze missie weer volbracht hadden.

Derde plaatst voor de 15e keer

Tijd voor de uitslag! Vooraf wisten we dat de concurrentie ijzersterk zou zijn. Onze Friese vrienden van de Feintsjes hadden een mooie show in combinatie met goed muziek, De Feesttoeters uit Sassenheim waren muzikaal voor ons oppermachtig maar ook enkele andere orkesten lieten zeker van zich horen…het werd dus echt heel spannend. Maar toen de nummers 10 t/m 4 opgenoemd waren was het tijd voor de top 3. We waren nog niet opgeroepen dus we zaten in de top 3…en dat voelde toch lekker!

Uiteindelijk zouden wij nummer drie op de lijst worden gevolgd door de Feesttoeters en de winnaar onze Friese vrienden. Een knappe prestatie voor alle Deurdweilers. Weer een top drie notering en dat voor de vijftiende keer op rij. Dit is nog nooit eerder door een ander orkest in Bemmel bereikt!

Met een voldaan en tevreden gevoel werd het nog lang gezellig op de camping! Wij bedanken iedereen die ons geholpen heeft om er weer een mooie dag van te maken, ook op de weg er naar toe.

Bijbehorende foto's