Arnhem verrassend gastvrij (voor dweilorkesten)

Arnhem is verkozen tot beste binnenstad van Nederland en dat moest gevierd worden! Dweilorkest De Deurdweilers was uitgenodigd om het feestweekend te openen met een tour door Arnhem.

Een optreden op vrijdagmiddag om 17u is altijd lastig, maar wonder boven wonder kregen we toch een leuk groepie bij elkaar!

En zo verzamelden we smiddags om 16.30 uur bij de parkeergarage van de gemeente Arnhem. Een aantal telefoontjes later waren we blij verrast, er waren nog een aantal dweilers die onverwachts mee konden doen. Altijd gezellig! Nog even van de ene kant van de stad naar de andere kant, want het startpunt was op het plein bij de Esprit winkel. Mooi punt om even te musiceren en te wachten op de verlate Deurdweilers en die kwamen uit alle hoeken en gaten naar ons toegelopen of gecrosst.

Daarna in polonaise door het Musis Kwartier, lekkere echo daar, en ook nog even over de roltrap rechts naast de V&D, en zo door naar de Nieuwstad. Waar kunnen we wat drinken? Bij de Bijenkorf? Oh leuk, gaan we daar ook nog even door de winkel alle roltrappen onveilig maken! En wie komen we daar tegen? Onze eigen Evita, wat leuk! Zie een eerder bericht over de Doldwaze Dagen bij de Bijenkorf

Na het welverdiende drankje vervolgen we onze route door de Bakkerstraat naar de Markt. Hier is het niet echt druk, in de hele stad niet, want de extra koopavond voor dit evenement brengt niet echt superveel mensen in de stad. Maar ja, of er nou publiek is of niet, wij zijn niet de beroerdste om even op de fontein te gaan dansen en poseren voor de foto. Sta je eindelijk in een kringetje, moet je naar de andere kant omdat dat mooier is voor de foto
(volgens Maaike). Dus met een buutemars draaien we de compositie om, spelers naar de ene kant, fotograaf naar de andere kant. Het kost enige moeite, maar dan heb je ook wat:-) Zie foto’s:-) En voor de oplettende kijker onder ons, het publiek is niet te zien, want die zitten op het balkon van de appartementen links. hahahahahaha!

Na dit waterpretje gaan we naar de Weverstraat, waar de Kinderboekenwinkel 25 jaar bestaat en we mogen meegenieten van een appeltaartje. Maarten en Maaike spelen Lang zullen ze leven in tweestemmig duet, en de rest valt al snel in. Eenmaal weer terug in de
hoofdstraten hebben we wat meer publiek, maar het blijft rustig. Martijn onderwerpt de stroopwafelboer aan een gastvrijheidsonderzoek en ontvangt 3 pakken stroopwafels, joepieeeeeeeeeej!

Daarna nog even langs Kitty en consorten voor de Sultana Hartig en gauw door naar het Jansplein! Daar spelen we voor verschillende terrassen om te kijken waar ze het meest gastvrij zijn. Een aantal glimlachen op gezichten getoverd met New York New York en Hotel California. We eindigen bij Cafe Florian, waar we een nummertje spelen en dan genieten van nog een welverdiende consumptie.

Een paar dweilers kiezen voor de kaart van Braulio, waar de rest kiest voor een menuutje van McDonalds. Wanneer we met een gevuld maagje teruglopen door de Rijnstraat staat  daar zanggroep Exclusief te zingen onder begeleiding van een piano en electrische gitaar. De
pianiste/dirigente is een oude bekende van Tom, blijkt later.
Ondertussen maak ik een foto en we zingen even mee. Dan vragen ze of we Dromen zijn bedrog van Marco Borsato kennen. Jahoor, die kennen we wel! (Niet dat we die in het repertoire hebben, dus we laten het koor gewoon inzetten) Ze vragen of we mee willen kijken met de akkoorden, maar dat is niet nodig. Binnen no time spelen een aantal dweilers met het koor mee! . Ik zie vele stralende gezichten! Leuke belevenis weer:-)

 

Plaats een reactie