Super spitze in Bochum

Was für Einer Fest heute abend! Wo ist das Festje? Doar ist das Festje!
Es war wirklich super gemütlich!! Danke sehr unsere Deutsche Freunde!

We hebben echt een topavond gehad. Als we morgen nog wat kunnen herinneren vullen we dit verslag verder aan. :-).

Rond 20 uur stond er een kleine 68-persoonsbus klaar om ons naar Bochum in Duitsland te brengen. We hebben daar met de carnavalsdagen al kennisgemaakt met het ganzentrekken, maar deze keer was er een gezamenlijke zittingsavond van meerdere verenigingen uit Bochum. We wisten niet waar we precies terecht zouden komen, maar het bleek een grote schouwburg te zijn boordevol Duitse carnavalisten.

Koud binnen werd gevraagd of we 5 minuten later al op konden, want er was een programmapunt uitgevallen. Prima. Alhoewel we eventjes werden opgehouden om een glimp op een dansgarde te werpen die op dat moment aan het optreden was, gingen we snel de kelder in om om te kleden en te bedenken wat we zouden spelen. En even later betraden we het mooie grote en perfect belichte podium. Na een paar nummers mochten we alweer ophouden, want het programmapunt was er alweer. Maar de toon voor de avond was gezet. Onder luid applaus en gejuich van het publiek verlieten we door de zaal het podium.

Het tweede optreden was volgens planning een half uur, maar er werd om zoveel zugabes gevraagd dat het zeker 3 kwartier werd. Erik bleek “vloeiend” Duits te kunnen en kondigde het optreden mooi aan en Youri zong in z’n beste Duits “Der Sanseveria von eine meter hoch”.

Speciaal voor de Duitsers hadden we ook ‘der alte dessauer’ op de lessenaar gezet, maar die hadden we eigenlijk nog nooit gerepeteerd. Dat zouden we daarginds wel doen, maar daar bleek geen mogelijkheid voor. Op hoop van zegen werd het nummer ingezet en we kwamen samen aan het eind. Zie filmpje hieronder:

Maar de zaal stond pas echt helemaal op de kop bij “Ein Bisschen Friede”. Waarschijnlijk kennen zij de tekst, want op een gegeven moment kwam het orkest bijna niet meer boven het gezang van de zaal uit. Supervet!!

En hier de zugabes “Beat it”, “De Vlieger”, “99 luftballon” en “Der Welt ist von jeder”:

Wil je meer leuke details en een verslag van de busreis. Wordt dan fanclublid en je ontvangt in december het fanclubblad.

Tschuss! Und wir sehen Ihnen bei das Gänsereite!

Bijbehorende foto's