Straatfestival Dirkshorn

Het 25e straatfestival in Dirkshorn (boven Alkmaar) werd overgoten met zon, publiek en de klanken van De Deurdweilers. Het was even twee uurtjes rijden naar Noord-Holland, maar het was zeker de moeite waard. Ook  liepen er veel vreemde creaties rond en nee dan bedoel ik deze keer niet de Deurdweilers. Het eerste setje was even inkomen, maar daarna ging het steeds beter. En zo speelden we 4x een half uur op verschillende straathoeken. Een samenspel met de percussiegroep “afslag Sneek” bij Beat It was ook leuk.

Wij zorgden voor de afsluiting van de avond op het podium op het dorpsplein waarna we in een grote polonaise het publiek naar de vuurwerk-arena brachten waar een daverend vuurwerk zorgde voor een mooi slot van de avond.

Iedereen in Dirkshorn had zijn tuin leuk versierd naar een onderwerp. Zo hadden sommige dit jaar niet uitgepakt, maar ‘ingepakt’. De mooiste was wel “25 jaar straatVIStival” dus menig Deurdweiler liet zich even op de foto zetten tussen de Nemo’s en Dori’s. Een ander had zelfs een foto van ons in de tuin. Daar wilden we ook mee op de foto. Echter, het was al redelijk donker maar met behulp van een scootmobieler was er voldoende licht voor een foto. Sorry voor de tuinbezitters had de scootmobieler daarna de vooruit te pakken in plaats van de achteruit.

Bijbehorende foto's