Reisje langs de Rijn…

Voor ons is carnaval nu echt begonen! Wat een feestje afgelopen zondag. Samen met 1500 Duitse carnavallisten op een rondvaartboot een reisje over de Rijn gemaakt.

Nadat we eerst buiten op de kade de gasten hebben verwelkomd, mochten we gelukkig daarna het warme schip op om nog een paar setjes te spelen. Op een boot spelen was al bijzonder, maar dat we om 9:50 al aan het eerste biertje zaten was ook al een tijdje geleden… het lijkt wel fruhsjoppen.

In polonaise gingen we de trap op naar het bovendek… maar die was vanwege de harde wind afgesloten.

En er was ook genoeg ruimte om te feesten tussen de vele gevederde hoogwaardigheidsbekleders in de grote zaal. Naast de vele hits van Helene Fischer was het ook gewoon van links naar rechts springen met De Snollebollekes.

In deze grote zaal vergat je dat je op een varende boot zat. We waren opgestapt in Emmericht en doorgevaren naar Kalkar. Net na ‘kernwasser wunderland’ draaide de boot om waarbij we Emmericht weer voorbij voeren richting Nederland. Op de eerste verdieping was overigens heerlijke curryworst en braadworst te verkrijgen :-).

Hard aan het werk om een fustje bier te verdienen bij Gunther. 🙂
Prins Dennis overhandigt een anderscheiding aan de prins van Emmerich onder het spelen van “De Angerse Droom” die een flinke tijd ‘op repeat’ stond.

Omdat er veel prinsen aanwezig waren hadden we bij de organisatie geopperd of ‘ons prinsenpaar’ ook mee mocht. En dat mocht! Dus supergezellig dat ‘het hof’ van de Narrenpoel onder leiding van Prins Dennis en Prinses Kelly ook mee was op de boot.