Bemmelse Dweildag 2023

Zondag 11 juni was het weer zover voor De Deurdweilers. Het jaarlijkse optreden op de Bemmelse Dweildag 2023. Dit jaar vier optredens met een koninklijk tintje. Als Kings and Queens probeerden we het publiek weer te vermaken. En dat is gelukt! Uiteindelijk ontvingen we als beloning geen lintje, maar een mooie 4e prijs! Wij vonden het helemaal ‘een dikke prima’ om achter de fantastische orkesten als De Brassholes, Outblast! en De Feintsjes te eindigen.

Een Koninklijke set

Na de koninklijke ‘Royal Fanfare’ werd “I just can’t wait to be King” ingezet uit de Lion King gevolgd door “I want to break free” – van Queen – uiteraard. Vervolgens kwam Dancing Queen van ABBA voorbij en werd “Somebody to Love” ingezet (wederom van Queen) dat direct over ging in Sex on Fire van Kings of Leon. Van Nederlandse bodem hoorde je daarna Corry Konings gevolgd door de Bamboléo-klanken van the Gipsy Kings.

Uiteraard was de cameraman uit Winterswijk weer aanwezig om alles vast te leggen op video:

Live bij Radio 2

Ook dit jaar verbleven we weer het gehele weekend op de Dweilcamping in Bemmel. De ogen waren nog maar net geopend toen Youri gebeld werd door Radio 2 om eens uit te leggen wat zo’n dweildag nou precies inhoudt.

Luister hier het interview terug.

Lekker warm!

Het was volgens de presentator van de dweildag ‘de warmste Bemmelse Dweildag ooit’. Zo hebben wij het ook wel ervaren. Naast de nodige biertjes is er ook een hele bolderkar met flesjes water doorheen gegaan.

Dankwoord

Wij willen nog even al het publiek bedanken dat de hitte getrotseerd heeft om bij onze optredens te komen kijken. En het was ook weer ontzettend leuk en fijn om veel oud-leden terug te zien in het publiek. Super! (jullie blijven altijd welkom om weer aan te sluiten he 😉

Ook alle kinderen bedankt voor alle stemmen op ons! Hier eindigden we in de top 3 van de ‘Blagenbokaal’!

Tot slot nog onze roadies die de bolderkar met water door Bemmel heen trokken en de confettikanonnen op het juiste moment wisten af te schieten. Zouden we bijna het OCOD nog vergeten voor de organisatie van het hele weekend.

En echt als allerlaatste de organisatie van de Bemmelse Dweildag bedankt! Blijft bewonderenswaardig hoe jullie Bemmel weten om te toveren tot een dweildorp. Tot volgend jaar!

Bijbehorende foto's