De Deurdweilers klokken een tweede plek

Jaja het is ons gelukt. De Deurdweilers hebben nu 10 jaar lang een top 3 notering weten neer te zetten. Een ongekende prestatie. Met een tweede plek in de categorie “Nationaal Dweilorkest Algemeen” (derde plek muzikaal / derde plek show) klokten De Deurdweilers een score van 323 punten. Hiermee eindigden ze achter de kampioen (muzikaal, show en algemeen) Toeter nog maar één.

Met veel zweet op de kopjes trapten De Deurweilers om 12.15 uur af. Er hing nog veel regen in de lucht, maar zoals gebruikelijk hadden we een perfecte timing zodat we droog konden optreden. De blokken werden voor de vrachtwagen geplaatst, de podiumspreker stelde ons voor, het publiek klapte en wat deden wij? Wij gingen opzij opzij opzij. Of had het te maken had met de zomertijd weten we niet, maar onze goedlachse bekkeniste Lizan heeft het gepresteerd om alle vier de optredens te laat te komen. Het publiek maakten we weer even wakker met het bekende deuntje van Avicii uit de hit Wake me up. De tijd gaf aan dat we even op onze klokken moesten gaan kijken, want het was tijd voor Clocks van Coldplay.

Na dit muzikale geweld even een rustmomentje met in de hoofdrol onze zwangere tenorsaxofoniste Lenny. Take your time girl je hebt nog wel wat weken! Dit nummer van Niels Geusebroek hebben we zo gevoelig mogelijk neer weten te zetten! Met op het hoogtepunt tijd voor de confetti!

Op het feestsetje Zaterdagavond, Huilen is voor jou te laat en Vogeltje wat zing je vroeg kon het publiek zich volop uitleven door mee te zingen, de polonaise te lopen of door er op een andere manier een feestje van te maken. Als de klok van Arnemuiden ons welkom thuis heet, is het tijd voor het optreden van Bim en Bam. Met hun koek-koek-e-pannenshow hebben ze het publiek menig traantje over de wangen laten rollen (maar dan wel van het lachen). Hans en Johan, onze trouwe hulpen op de Bemmelse Dweildag, bedankt voor jullie geweldige ondersteuning.

Met nog een paar minuten op de klok sloten we ons optreden op tijd af met de meezinger De hoogste tijd van André Hazes. En zo was het tijd, de hoogste tijd. Iedereen weer bedankt voor weer een middag gezelligheid. Dag aan alle vrouwen (kort) en dag aan alle heren (lang) … volgend jaar komt hopelijk iedereen weer?!

Deurdweilers en Kids

Om 14:30 stond er een speciaal optreden gepland. Alle Deurdweilers kids waren namelijk ook voorzien van mooie shirts – en standaard natuurlijk al van tal van muziekinstrumentjes. Samen met hun papa’s en mama’s werden er wat kinderliedjes gespeeld onder de naam “De Deurkwijlers”. Erg schattig allemaal.

 

Bekijk een filmpje van het optreden met de kids.

Iedereen bedankt!

De Deurdweilers wil iedereen bedanken voor deze gezellige dag. Hopelijk heeft iedereen genoten en was iedereen op tijd thuis (voor het slechte weer). Publiek, fans en de ondersteunende mensen achter de schermen die veel voor ons betekenen, bedankt!

Filmpjes

En twee filmpjes met dank aan Winterswijk op Glasvezel:

 

 

 

Bijbehorende foto's